2014. jún 18.

Gazdátlan körzetek – gazdátlan kerület

írta: Lmagazin
Gazdátlan körzetek – gazdátlan kerület

IMG_3836.JPG

Nap mint nap kapunk olvasói leveleket kerületünket szerető, féltő lakótársainktól, amely alapján joggal érezzük, valami nincs rendjén a kerületi fideszes képviselők között.

Konkrét mai példánk, a KISZ Szent Lőrinc lakótelep csobogójához kapcsolódik, amely ismét nem működik. Tudják, ott a tízemeletes előtt, ahová a nyári hőségben a szépkorúak, no meg a kismamák a gyerkőcökkel gyakran kiülnek.

Ughy-Galgócy.jpg

Pedig már többször is átadták, a kerületi - Sütő-Nagy Zsolt fideszes pártdelegált által szerkesztett - fél-közéleti újság is fényképpel számolt be róla. Fél közéleti, mert csak a kormánypárti híreket közli, abból is csak a pozitívokat. Ennek valószínű célja, hogy a nem a lakótelepen élőkben az a benyomás alakuljon ki: itt a kerületben minden rendezetten, tervszerűen halad.

A Városkép újság a szökőkút átadásán így idézte a kerület első emberét:

A kutat körülvevő, padokkal ellátott apró lakótelepi pihenőparkról és az ahhoz hasonló közterekről szólva a polgármester elmondta, hogy valamennyinek rendkívüli fontosságot tulajdonítanak, mert a lakótelepi környezetben élők többségének nem adatik meg, hogy saját kertje vagy hobbitelke legyen.
- Fontos, hogy ezeken a közösségi tereken próbáljunk meg minél hamarabb olyan pihenési formákat megvalósítani, amelyeket a jó idő beköszöntével kihasználhatnak az itt élők, és kellemesen el tudják tölteni az időt. Ughy Attila reményét fejezte ki, hogy a Mesevár és az azt körülvevő kis park hosszú évekig megmarad a megújult állapotában és az itt élők nagy gondot fognak fordítani arra, hogy megőrizzék azt. 

Az olvasóinktól kapott jelzések és fotók azt támasztják alá, hogy ezen a közösségi téren már nem cél, hogy a közösségi tereken az ott élők otthonosan tölthessék idejüket.

Olvasóink által küldött fotók a kút mai állapotáról..

Vajon mi történhetett? A válasz egyszerű. Miután Galgoczy Zoltán megválasztott fideszes  képviselőnek már sikerült egy padot leraknia a gyógyszertár elé, és majd három autó számára murvás parkolót kialakítania a Darus utca végében, (nagy teljesítmény három és fél év alatt) úgy döntött, nem ezen a telepen méretteti meg magát ősszel, hanem egy számára biztosabb befutónak tűnő kellemes kertvárosi választókörzetben. A tavaszi országgyűlési választások kapcsán már ott járt házról házra. Így adódhatott, hogy a már sokadszor nem működő csobogó (is) elkerülte figyelmét.

Ugyanúgy, mint az általa megígért Baross – Fiatalság csomópont hiánya, vagy a rendre elutasított panelfelújítások aggasztó elmaradása. Üdítő kivétel, az Igaz utcai felújítás, mely az MSZP-s képviselők összehangolt módosító indítványának piciny sikere.

Nem véletlen, hogy Fehér Gábor szoci képviselő utcafórumain egyre többen vannak, és kérések tucatjaival bombázzák. Jelenleg, csak azt tudja ígérni: ha ősztől megint szocialista képviselője lesz a KISZ Szent Lőrinc – lakótelepnek, úgy fognak menni a dolgok, mint a régi szép időkben.

És, hogy miért kezdtük rövid irományunkat az adott mondattal, mert egyre több helyről érezzük, kapjuk a jelzést: küzdelem zajlik a fideszben, kit indítsanak, kik nem fontosak, kiket kell biztos befutó helyre jelölni. És innen kezdve másodlagos a lakótelep érdeke, és ami nagyobb baj harmadlagos a lakosság elvárása.

Na, ez ellen a mentalitással szemben hamarosan tenni lehet, tenni kell....

Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság attila;ughy attila; sütő nagy zsolt Galgóczy Zoltán