2014. júl 06.

Zárlat okozott lakástüzeket

írta: Lmagazin
Zárlat okozott lakástüzeket

2014-07-05-1141.jpgHárom egymás feletti lakásra is átterjedt a pusztító tűz, amit egy rövidzárlat okozott az egyik Építő utcai társasházban, a második emeleten. A teljesen kiégett lakás tulajdonosa a baj megtörténtekor egy emelettel lejjebb tartózkodott, csak a lépcsőházi kiabálásra figyelt fel, hogy siessen ki mindenki, mert tűz van. A zárlat a nappalijában keletkezett egy régi, használaton kívüli konnektornál, amiben már nem volt feszültség, de kóbor áram annál inkább keringhetett a falban, mert a lakásba behatoló egyik tűzoltó oltás közben áramütést kapott.

Óriási szerencse, hogy a lakók közül nem esett baja senkinek, de a károsodott lakásokon kívül az alsó szinteken lévő otthonok is részben használhatatlanná váltak a tűzoltó fecskendőkből lefolyó víztől. A hatalmas anyagi károkhoz mérve szinte jelentéktelen probléma a mindent átható és még hónapokig érezhető füst és korom szaga. A szerencsétlenül járt tulajdonosok közül mindenki meg tudta oldani a saját átmeneti lakhatását, de a lezárt áram és gáz szolgáltatás hiányában a komfort érzet még sokáig nem tud helyre állni.

-A jövőre ötvenedik születésnapjára készülő Lakatos lakótelepen a legnagyobb problémát a szintén fél évszázados elektromos vezetékek jelentik, amelyek bármikor újabb hasonló lakástüzeket okozhatnak.  Kezdeményezem, hogy az önkormányzat teremtse elő a szükséges forrásokat és rendelje el a kerületi lakótelepeken az összes régi elektromos vezeték átvizsgálását – mondta a károsultakat személyesen felkereső és számukra segítséget ajánló Ternyák András szocialista képviselő. 

Szólj hozzá

mszp pestszentlőrinc pestszentimre lakatos lakótelep Ternyák András