2014. júl 07.

Pestlőrincre költözött a baseball

írta: Lmagazin
Pestlőrincre költözött a baseball

2014-07-06-1146[1].jpgKétnapos pálya avató ünnepséget tartottak a XVIII. kerületben a korábbi téglagyár területén, ahol helyi vállalkozók igen jelentős anyagi hozzájárulásából egy nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas baseball pályát, valamint a hozzá tartozó felépítményeket adtak át a sportág szerelmesei számára. Az ünnepség második napján nemzetközi sportgála keretében a házigazda REDS mellett egy osztrák és egy szlovák csapat mutatta be mit jelent a tengeren túl, de Kínában is tízmilliók kedvenc sportja, a baseball a gyakorlatban.

Piros Szabolcs a REDS alelnöke elmondása szerint nagy várakozással tekintenek a baseball itthoni népszerűsítésére, mivel országosan már most is 4-5 ezer gyermek és felnőtt hódol a sportágnak, ami már hatéves kortól gyakorolható, emellett egyre nagyobb sikere van a lányok körében is. Bíznak benne, hogy Pestszentlőrincen a helyi önkormányzat és a lokálpatrióta vállalkozások segítségével erős hátterét sikerül megteremteni a kesztyűs-ütős játéknak.

2014-07-06-1145[1].jpgA sportklub számításainak megvalósulását nagy mértékben elősegítheti, hogy a XVIII. kerületi sport iránti elkötelezettségben kifejezetten együttműködő a kormánypárt és az ellenzéke. A sportgálán képviseltette magát mindkét oldal, sőt a szervezők felkérésére Lévai István Zoltán alpolgármester és Szaniszló Sándor szocialista fővárosi képviselő együtt végezték el a meccs nyitánya előtt a kezdődobást.

Ha minden a tervek szerint alakul 2015-ben Pestszentlőrinc ad helyszínt az sportág Európa kupájának, ami hatalmas lendületet hozhat a hazai baseball közkedveltségének. 

Szólj hozzá

baseball reds pestszentlőrinc pestszentimre szaniszlo sandor