2014. júl 15.

Fizetni kell a parkolásért a Béke téren?

írta: Lmagazin
Fizetni kell a parkolásért a Béke téren?

nagy balázs béke tér k.jpgKét lakossági fórum után sem egyértelmű, hogyan képzeli el a polgármesteri hivatal a már most is jelentős csúszásba került, önkormányzati választásokra időzített Béke téri átalakítást.  A hatszázmillió forintot kitevő területrendezés a tájékoztatás szerint két ütemben fog megvalósulni, nagyobb lesz a zöld felületet, az emlékmű környékén pedig elterelik a gépjármű forgalmat.

Ám a bemutatott tervek nem találkoznak el sem az üzlet tulajdonosok, sem a környező utcák lakóinak rokonszenvével. Mivel a lakossággal nem voltak részletesebb egyeztetések, a kerületet nem ismerő építészek számos hibát elkövettek. Így eshetett meg, hogy nem kerülnek parkolók a posta elé, a Dés utcában viszont továbbra is egymás hegyén-hátán fognak állni gépkocsik. Kimaradt a Béke téri orvosi rendelő előtt a betegszállítás megkönnyítése is, amit évek óta kérelmeznek és eddig az volt a hivatalos válasz, hogy majd a környék átépítése során fog rá sor kerülni.

A legnagyobb ellenkezést mégis az váltja ki, hogy a városházi elöljárók jelenlétében elismerték, hogy mérlegelik a Béke téri parkolás fizetőssé tételét, amiből legfeljebb két óra lenne ingyenes, így bizonyosan meg fog növekedni a Béke teret körülvevő kisebb utcák terhelése. A kerületben egy ideje a szóbeszéd tárgya, hogy zuglói és angyalföldi példára fizetős övezetek kialakításában gondolkodnak, amely a frekventáltabb csomópontok mellett esetleg kiterjedne a kevés parkoló hellyel rendelkező lakótelepekre is.

Nagy Balázs, Szemere telepi szocialista képviselő jelölt (képünkön) nem tartja valószínűnek, hogy Pestszentlőrincen a választás évében meg mernék kockáztatni a fizetős övezetek kialakítását. Ezzel együtt a főépítészi irodához kíván fordulni annak érdekében, hogy a csatornázási káosz tanulságaiból kiindulva felkészítsék a lakosságot az építkezések ideje alatt várható terelésekre, illetve tervezzék be a Béke térről kimaradt fedett és akadálymentesített megállót.

Szólj hozzá

mszp béke tér nagy balázs pestszentlőrinc pestszentimre