2014. júl 28.

Van gazdája? Avagy mire oly "büszkék magukra" a kerületi fideszes politikusok?

írta: Lmagazin
Van gazdája? Avagy mire oly "büszkék magukra" a kerületi fideszes politikusok?

IMG_6238.JPGFehér Gábor szocialista képviselő a kerületi önkormányzat legutóbbi ülésén napirend előtt szóvá tette, hogy mind a Szent-Lőrinc, mind a Glóriett lakótelepen található iskolák közvetlen szomszédságában trafikok nyíltak kiváltva ezzel a helyi lakosság nemtetszését. Meglepő módon  a felvetésre annak címzettjei a kerületi polgármester és jegyző helyett G. Z. a területen megválasztott képviselő nem kevés indulattal válaszolt, rémhírnek minősítve azt a kizárólag tőle elhangzó kijelentést, hogy a körzetnek nincs gazdája.

Fehér Gábor képviselő úr kérésére szerkesztőségünk utána járt milyen közállapotok  jellemzik a körzetet, vizsgálódásunkat ezúttal a Glóriett lakótelepen kezdtük.

Nyár közepén aktuális és sajnos örökzöld téma a parlagfű irtása, és a zöldfelületek gondozása. Parlagfűből találtunk, nem is keveset. A Benedekfalva utca mellett másfél méteres kórók társaságában akkora tenyészetre bukkantunk, hogy erre még egy kolumbiai kenderültetvény tulajdonos is elismerően bólintana. Találtunk még parlagfüvet a LIDL áruház mögötti másfél méteres sávban, ( vajon miért felejtették ott?) a Közdűlő utca mentén, és elszórtan a lakótelep egyéb pontjain.

A Benedekfalva utcán sétálva különös látvány ütötte meg szemünket. Egy kb 1.8 méterre  lelógó elektromos kábel okoz áramütés veszélyt, ezen túlmenően jelentősen csúfítva ezzel a harmonikus képet mutató Sina Simon sétány arculatát. 

A lakótelep számos pontján 20-25 éve ültetett lombos fák díszelegnek javítva ezzel a levegő minőségét, kár hogy ágaik számos helyen a lakások erkélyeit, ablakait verdesik, kérdésünkre a lakók elmondták, évek óta kérik ezek levágását, de hiába.

Sétánkat az Ipacsfa utcai játszótérnél fejezzük be, ahol panaszkodó anyukákkal és egy  nyugdíjas házaspárral találkoztunk. Elmondták, hogy bizony ráférne már egy kis felújítás a közel 10 éve épült játszótérre. Cserélni kellene a homokot, még több fára, vagy egy a nagy melegben árnyékot adó kifeszített ponyvára lenne szükség, mert féltik gyermekeiket a napszúrástól. Az idős házaspár elmondta, hogy a játszótér mellett lévő dombok közt kiálló fatuskók, és egyenetlen talajviszonyok miatt több arra kerékpározó és szánkózó gyermeket ért már baleset, bár az önkormányzat ismeri a helyzetet, évek óta nem történik semmi.

Fehér Gábor képviselő úr véleménye szerint,  több odafigyeléssel, rendszeres jelenléttel, és a jelenleginél sokkal hatékonyabb a megoldásokat szorgalmazó érdekérvényesítéssel, a problémák mind megoldhatóak lennének.

Bár jelenleg nem ő képviseli a lakótelepieket a helyi testületben, mindent megtesz azért, hogy a lakók minél otthonosabban komfortosabban érezzék magukat szűkebb és tágabb környezetükben.

Szólj hozzá

fidesz hazugság pestszentlőrinc parlagfű ughy attila lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés kucsák lászló városgazda zrt