2014. aug 24.

Gondoskodó önkormányzatot ígér a Baloldal

írta: Lmagazin
Gondoskodó önkormányzatot ígér a Baloldal

szs 2014 a.jpgSzáz pontban foglalta össze a Szaniszló Sándor polgármester-jelölt mögött álló baloldali összefogás a XVIII. Kerületre vonatkozó választási programját. A hatpárti koalíció elsőként az önkormányzati támogatások kibővítését és igazságosabbá tételét ígérő szociális fejezetet hozta nyilvánosságra:

Létbiztonságot a XVIII. Kerületben!

A jelenlegi hatalom kormányzása alatt több ezer család került nehéz, vagy éppenséggel kiszolgáltatott élethelyzetbe, amit a kerületi gazdátlanság és szociális érzéketlenség csak tovább súlyosbított. Napjainkban sokan kizárólag az önkormányzati támogatásnak köszönhetően tudnak valahogy a felszínen maradni, emiatt a szociális ellátó és támogatási rendszerünk bővítése, valamint igazságosabbá tétele az egyik legfontosabb feladatunk.

 Az idősebb lakótársaink megsegítésére vállaljuk, hogy:

1.  Gyógyszertámogatási rendszert vezetünk be a 65 év feletti lakosok számára.

2. Új szolgáltatásokkal kibővítjük a nappali ellátások körét, javítjuk a házhoz menő gondozás színvonalát és kidolgozzuk a lehetőségét egy kerületi nyugdíjas otthon felépítésének.

3. A valós költségekhez igazodva emelni fogjuk a temetési segély és a méltányossági közgyógyellátás összegét.

4. Évi három alkalommal, amíg igény van rá szociális élelmiszerosztást szervezünk, a fűtési időszakban pedig a rászorulókat tűzifával támogatjuk.

5. Kiemelten támogatjuk a nyugdíjas szervezeteket és az általuk szervezett szabadidős és kulturális programokat. Közkívánatra tovább visszük a Nyugdíjas akadémia rendezvényeit.

 A kerületi családok életvitelének segítése érdekében:

1. Jövő év elejétől 50 százalékkal megemeljük a gyermekvédelmi és beiskolázási támogatások fedezetét. Azon fogunk dolgozni, hogy egyetlen kerületi iskolás se maradjon ki a nyári táborozásból, mert a családja nem tudja a költségeit előteremteni.

2. Kibővítjük és igazságosabbá tesszük a szociális segélyezés rendszerét.

3. Az önkormányzat lehetőségeihez mérten kiszélesítjük az adósságkezelési és lakásfenntartási támogatásra jogosultak körét.

4. Az igényekhez igazodva megemeljük és átalakítjuk az álláskeresési támogatás rendszerét.

5. A jelenleginél lényegesen több pénzt fordítunk az önkormányzati bérlakások felújítására.

6. Felgyorsítjuk az önkormányzati lakások pályázati rendszerét. Ennek keretében garantáljuk, hogy a pályázaton győztesek 2 hónap alatt beköltözhetnek.

Szólj hozzá

polgármester összefogás xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre