2014. aug 25.

Járhatatlan utak, bosszankodó lakosság

írta: Lmagazin
Járhatatlan utak, bosszankodó lakosság

Újabb és újabb hetek telnek el mióta a felcsúti polgármester és társvállalkozásai kivitelezésében elkészültek a csatornázások, de az azóta tapasztalt jelenségek joggal ejthetik kétségbe a kerületieket.

fotó (5)_1.JPGNyomvonalas helyreállítások: a mai napig nincs hír, hogy az önkormányzati nagy szavak ellenére mikor készülhetnek el a teljes útpálya szőnyegezések. A korábban nagy botrányt kiváltva, hevenyészve odakontárkodott nyomvonalas "helyreállítások" környezetében egyes helyeken balkáni állapotok uralkodnak, napi szinten keletkeznek új sérülések a gépjárművekben, nem beszélve a folyamatos mocsokról, sártengerről.


Máshol a korábbi jó minőségű aszfaltpályák felbontását követően sikerült hullámvasútszerűen teríteni az aszfaltot, mintha nem lenne alkalmas technológia a probléma kezelésére. Az eset azért bosszantó, mert az önkormányzat tehetetlenségét elnézve esély sincs arra, hogy az elkövetkező időszakban korrigálni lehetne a trehány munka következményeit. A laikus nem is érti, hogy miképp lehet ilyen kontárkodást művelni, hisz nem űrrepülőt épít a felcsúti csodacsapat, hanem egyszerűen egyenes és sík felületeket kell képezni homogén, jól ismert anyagok bedolgozásával. Persze nem mindenhol ilyen pocsék a helyzet, alalalvállalkozója válogatja, hogy hol milyen minőségű munka születik. És ez újabb problémára mutat rá. Ughy Attila várospolitikus szakértői csapata hogy nem képes biztosítani az egységes és megfelelő minőséget. Miért csinál úgy a fideszes városvezetés mintha semmi köze nem lenne a kivitelezéshez, és csak szalagot kéne vágdosniuk?

Abban miért nem érzik a felelősségüket, hogy több ezer ember kerülgeti hetek-hónapok óta a balesetveszélyes kátyúkat és tűrik a kivitelezők flegma hozzáállását?

Kaotikus forgalmi helyzet: hiába minden figyelmeztetés, továbbra sem képesek megfelelő tájékoztatást adni arról, hogy melyik héten hol várhatóak felújítások, milyen kerülőutak állnak a lakosság rendelkezésére. Az imreiek reggel útnak indulnak, de hogy hogyan, milyen kerülőkkel tudnak hazaérni, az egy másik kérdés.

Az sem segít a helyzeten, hogy a Kisfaludy utcai forgalmi lámpák mostanság tendenciózusan rendetlenkednek fokozva a káoszt.

Beszakadások: az elmúlt időszak esőzései ijesztő képet festettek fel a felcsúti vállalkozó munkájának értékéről, tartósságáról. Lakossági visszajelzések alapján csak következtetni lehet a beszakadások számára, ami valószínűsíti, hogy nagyon komoly problémák voltak a tömörítésekkel. Kérdés, hogy ki fog helytállni a garanciális javításokért, amikor a semmiből nagyvállalkozóvá lett fideszes vállalkozásokat már rég felszámolták. Ismerjük a módszert, elég Kaya Ibrahim és Josip Tot nevére gondolni.

Ughy Attila mikor fogja komolyan venni a feladatát és kezdi képviselni a kerületieket? Vagy erre a kis időre már nem strapálja magát?

 

 

Szólj hozzá