2014. sze 01.

15 százalékos menza áremeléssel kezdődött a tanév.

írta: Lmagazin
15 százalékos menza áremeléssel kezdődött a tanév.

meglepetés_15.jpg

Sutyiban, közel 30 ezer forinttal növelte egy kétgyermekes család évi iskoláztatási költségeit az önkormányzat, amikor előzetes tájékoztatás nélkül 15 százalékkal emelte meg a közétkeztetési díjakat. 

Brutális áremeléssel kezdődött a tanév.

Több tucat szülőtől kaptunk felháborodott levelet. Ezek minden esetben arról szólnak, hogy az önkormányzat vezetése 15 százalékos menza áremeléssel kezdte a 2014-2015-ös tanévet. A levelekből kiderül, hogy a kerületi iskolákba járó gyermekek szülei előzetesen semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy szeptember elsejétől, a hivatalos inflációs adatokat sokszorosan meghaladó mértékben emeli meg a Fidesz-KDNP által vezetett önkormányzat a közétkeztetésért fizetendő térítési díjat.

8200-ról 9600-ra.

Tavaly, a napi háromszori étkezésért 8235 forintot kellett havonta a gyermek után fizetni. Idén szeptember elsejétől 9592 forint ugyan ezen szolgáltatásnak a térítési díja. A jelentős áremelést semmi nem indokolja, hisz a KSH adatok és a kormányzati sikerkommunikáció is az inláció történelmi mélypontjáról beszélnek. A mostani emelés évente mintegy 120 millió forinttal terheli meg a kerületi szülők és az önkormányzat kiadásait.

Az önkormányzati média hallgat

Diszkréten hallgat az áremelésről a fideszes pártpropaganda kiadvánnyá züllesztett kerületi média is. A Sütő-Nagy Zsolt által szerkesztett Városkép újság legfrissebb száma címlapon hirdeti, hogy meglepetéssel kezdődik a tanév. A cikkből természetesen nem derül ki, hogy valójában áremelésre gondoltak. Nem találjuk az áremelés bejelentésének nyomát a szolgáltatást végző Eurest Kft. honlapján sem.

meglepi.JPG

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság áremelés átverés alkalmatlanság attila;ughy attila; sütő nagy zsolt