2014. sze 25.

Hamisított hangfelvétellel terel a polgármester.

írta: Lmagazin
Hamisított hangfelvétellel terel a polgármester.

Másolat - 4965_0.jpg

Ughy Attila, a Fidesz - KDNP polgármester jelöltje egy 5 hanganyagból összevágott hangfelvétellel akarja elterelni a figyelmet arról, hogy felhatalmazás nélkül használta az önkormányzat nevére kiállított bankkártyát bevásárlásaihoz, utazgatásaihoz és luxus éttermi fogyasztásaihoz.

Szenzációsnak kikiáltott hangfelvétellel rukkolt elő, a békemeneteket is szervező CÖF által üzemeltetett hiíportál. Az oldal egy rossz minőségű hangfelvétellel rukkolt elő, amelyen a kerületi ellenzék frakcióvezetője arról beszél, hogy az Ughy Attila polgármesterrel kapcsolatban megjelent sajtóinformációknak "a fele sem igaz" Ughy Attila a hír kapcsán sajtótájékoztatót tartott, amelyen hazugságokkal vádolta meg az ellenzéket, és az alábbi nyilatkozatot tette:

 mivel semmiféle épkézláb elképzelésük a kerület életével kapcsolatban nincsen, ezért rémhírekkel igyekeznek lejáratni ellenfeleiket.

A felvétel hamisított, és ezt Ughy is tudta.

A szerkesztőségünk birtokába került szakértői anyag egyértelműen bebizonyítja azt, amit a felvételt meghallgatva legtöbben elsőre gondolnak. Az anyag hamisítvány! A hangmérnök által készített jelentés igazolja, az Ughy Attila által hivatkozott hangfelvétel minimum 5 helyen van vágva. A dinamikai különbségekből egyértelműen következik, hogy a felvételek nem is egyszerre készültek, hisz azok készítője más más pozícióban volt a beszélőtől. A szakértői anyag azt is bebizonyítja, hogy az "Ughy Attila" kifejezést is összevágták.

A vágást mutató elemzés képe

felvagott.jpg

Miért is magyarázkodik Ughy?

Mint ismeretes, az RTL Klub híradójának kamerái előtt Ughy Attila elismerte, hogy az önkormányzat bankkártyájával rendszeresen intézte bevásárlásait, és fizette éttermi fogyasztásait. Kerületünk álláshalmozó polgármestere azt sem tagadta, hogy sok esetben, a bankkártyás fizetésekről nem hozta el az ÁFA-s számlát, és úgy számoltatta el azokat az önkormányzattal. A híradó felvételein látszik, hogy a törvénytelenségre a hivatal kollégái több esetben felhívták a figyelmet, Ughy Attila azonban írásban utasította őket arra, hogy szegjék meg a törvényeket, és számolják el költéseit.

A híradó felvétele: 

Ughy azóta sem számolt el

Bár már több, mint két hét eltelt, Ughy Attila és az általa vezetett hivatal a mai napig nem számolt el azzal, hogy mikor és milyen célra használta az önkormányzat bankkártyáját. Az időhúzásra jó oka van, a Fővárosi Önkormányzat, ahol kerületünk első embere évente közel 6 millió forintot költhetett reprezentációra két nap válaszolt arra a kérdésre, hogy ott mit számolhatott el számla nélkül. A válasz egyszerű: semmit. A fővárosban is tudják, ez törvénytelen.

Az ellenzék közleményben reagált.

A tegnapi hírre az ellenzék közleményben reagált. Nem meglepő módon a Hüse Mariann által vezetett önkormányzati sajtó ezt (is) elhallgatta). Mi nem ezt tesszük.

OS 
A MSZP Országos Központjának közleménye

    Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (OS) - Ughy Attila tisztázza magát!

Az MSZP XVIII. kerületi szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy Ughy Attila ahelyett, hogy eleget téve a jogszabályokban foglalt kötelezettségeinek nyilvánosságra hozná, hogy az önkormányzat bankkártyájával pontosan mikor és mire költötte az adófizetők és a kerület pénzét, most egy összevágott és manipulált hangfelvétellel próbálja elterelni a figyelmet törvénytelen cselekedeteiről!

A XVIII. kerület nyilvánossága a mai napig választ vár Ughy Attilától arra, hogy:

1. Ki és mikor adott neki és kollégáinak felhatalmazást arra, hogy az önkormányzat folyószámlájához bankkártyát csináltassanak?

2. Mikor és milyen célra költötték a kerületiek pénzét?

3. Miért utasította saját kollégáit arra, hogy törvénytelenül számolják el bolti bevásárlásait és luxuséttermi fogyasztásait?

4. Milyen eredménye lett a malagai luxusüdülőhelyen tartott, a Havanna-lakótelep identitását vizsgáló kirándulásának?

Felszólítjuk Ughy Attilát és a Fideszt, hogy figyelemelterelő vádaskodások és kétes eredetű hangfelvételek nyilvánosságra hozása helyett az általuk beismert, több esetben bűncselekménynek minősülő bűntetteikre adjanak magyarázatot!

MSZP XVIII. kerületi szervezete

    Kiadó: MSZP Országos Központ

 

Szólj hozzá

átverés hamisítás bűncselekmény törvénytelenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; fidesz-kdnp Hüse Mariann nasizás