2014. sze 26.

Nyílt levél dr. Mester Lászlóhoz

írta: Lmagazin
Nyílt levél dr. Mester Lászlóhoz

levél_1.jpg

Kedves Laci!

Nézlek a Városkép című Fidesz-kiadványban, és nem hiszek a szememnek. Mondd, Laci, az elmúlt négy évben volt-e egyetlen alakalom is, amikor a Városkép kíváncsi volt rád? Voltál-e vendég a kerületi televízióban? Ugye, nem. Hát ezért olyan szívszorító, hogy a pártlap a kiegyensúlyozottság látszatát keltve olyan kedves veled. Pedig tudod, hogy az Ughy vezette város milyen irányt vett. Most meg úgy látom, melléjük álltál. Pedig ismerheted a Fideszt: választás előtt felemelnek, utána eldobnak. Ezért ne gondold, hogy a mosolygós Városkép-fotó visszatérő élmény lesz az életedben.

Tavasszal volt egy fórum, ahol arról beszéltem, hogy milyen kerületben szeretnék élni. Aztán a Rózsában szólítottalak színpadra, hogy a közönség tapsától kísérve mesélj arról, amire büszke vagy. Akkor még Te is azt vallottad, hogy csak összefogással lehet győzni. Most ezzel fordulsz szembe. A választás eredményét tudod. Ötvenhat szavazaton múlott. Vagyis, aki most az összefogás jelöltjei helyett bárki másra szavaz, az ismét azt kockáztatja, hogy a Fidesz marad hatalmon. Ez a célod?

Az uniós kampány után kiléptél a pártból. Azt hallom, személyes nézeteltérések, egyéni ambíciók miatt. Én ezeket az okokat nem tudom elfogadni az MSZP egyik alapítójától. Más embernek ismertelek. Olyannak, aki politikusként százszor fontosabb ügyekben tudott kompromisszumot kötni. Most miért nem tudod a kerületben élők érdekében hátrébb sorolni az egyéni érdekeidet, ambícióidat?

Áprilisban a baloldali összefogás erejében hittél. Már nem szeretnéd, hogy baloldali polgármestere legyen a kerületnek?! Vajon miért nem? Pedig tudod jól, hogy a fővárosban a rendszerváltás óta nem lett polgármester függetlenként jelölt. Most sem lesz. Szerintem ezzel Te is tisztában vagy. Akkor hát milyen cél vezet?

A kampányban látom, előkerülnek korábbi kijelentéseid. Nemrég azt nyilatkoztad, hogy nem kívánsz indulni a választáson. Mi változott meg benned azóta? Ha indulsz, akár akarod, akár nem, a Fideszt támogatod, mert szavazókat viszel el az összefogástól. Megtagadsz mindent, amit tettél, amit elértél, és mindent Ughy Attila kezébe adsz. Tényleg ezt akarod?

Sokat elárul, hogy ma már terjednek az Ughy Attilával közös fotóid. Ma még csak élcelődnek rajtatok. De a kampány ennél mocskosabb. Ott barátok és ellenfelek (a Fidesz logikája szerint ellenségek) néznek farkasszemet. Tényleg úgy döntöttél, hogy a fél éve még barátaidra ellenségként tekintesz? Ezért fogadtad el évekig az emberek szeretetét, tiszteletét, hogy most hátat fordíts nekik? Emberek százai várják, hogy az Ughy-rendszer megbukjon. A kerületi szavazók többsége változást akar. Vállalkozók tucatjai bíznak abban, hogy ha nyer a baloldal, akkor újra lesz munkájuk a kerületben, és nem tehetetlenül kell szemlélniük, hogy Mészáros Lőrinc viszi el a fejlesztési milliárdokat kétes minőségű munkájával. Ezeknek az embereknek hogy nézel a szemébe?

Arról beszélnek a kerületben, hogy a Fidesz vonzásába kerültél. Szeretném hinni, hogy nem, de ezt csak te tudnád megcáfolni. Legegyértelműbben azzal, ha indulásoddal nem akadályoznád a baloldali összefogás választási sikerét.

 

Üdvözlettel:

Gyuricza Péter   

pestszentlőrinci választópolgár

 

Szólj hozzá