2014. nov 03.

bunda, bunda!

írta: Lmagazin
bunda,  bunda!

Mit szólna Ön ahhoz, ha a tulajdonában levő gazdasági társaság megbízott vezetője a vállalkozást egyáltalán nem szolgáló dolgokra, hanem személyes hobbijára, például a lepkegyűjtésre szórná ki számolatlanul az Ön vállalkozása pénzét? Gondolom, azonnal útilaput kötne a talpa alá, és az elszórt milliók visszaszerzése érdekében még perre is menne.

Akkor vajon miért nem tesszük szóvá, miért nem próbálunk tenni az ellen semmit, hogy az ország első számú vezetője parancsára a miniszterelnök hobbija érdekében állítson be jelentős nagyságú közpénzt  az ország költségvetésébe a mamelukok testülete, és szórja is el az egyre növekvő összegeket, évente immár többszáz milliárdot?

focifej1.jpg

 

Felháborító, hogy a költségvetésben jelentősen növekszik a sportcélokra – alapvetően a profi sportra – tervezett összeg, miközben az évente csaknem százmilliárdos nagyságrendben újratermelődő adósságheggyel küszködő egészségügy „jobbítására” jövőre 2014-hez képest mindössze 28 milliárd forinttal több juthat. A „hatalmas” növekedés nem éri el az infláció szintjét, így beláthatjuk mennyire lesz jobb helyzetben 2015-ben az egészségügy.

Úgy tűnik azonban, mintha nem a magyar lakosság általános egészségi szintje lenne fontos kormányuknak. A brutális támogatásokkal megcélzott réteg ugyanis mindössze néhány ezer ember. És ezek egy része nem is a polgártársunk. Tényleg úgy gondolja a miniszterelnök, hogy az afrikai, vagy közel-keleti országok harmad- negyedvonalából nagy pénzért ide szerződtetett futballisták fogják majd ismét felvirágoztatni valaha szebb napokat látott futball-nemzetünket? Aligha. Viszont igen sokba kerülnek ezek a „profi” labdarúgók, az ehhez szükséges pénzt elő kell hát teremteni valahonnét. Így aztán a sportfogadásból beszedett adóösszegek után most már az internetes szerencsejátékok adójából befolyó összegek is a versenysportot fogják gazdagítani.

Másrészt spórolni is kell, hogy eleget lehessen költeni a sportra! Ezért sem kapja meg az oktatás és az egészségügy azt a minimális összeget, ami az elfogadható színvonalhoz szükséges lenne. Ezért kell például a reumatikus jellegű betegségekre használt gyógyszerek, krémek nagy része után teljes térítési díjat fizetni a betegeknek a patikában, hisz nem telik a gyógyszerek támogatására. Így aztán a kisnyugdíjas eldöntheti, rendesen étkezik a következő hónapban, és akkor fájni fog mindene, vagy megveszi a gyógyszereket, és csak a gyomra fáj majd - az éhségtől.

Tudom, a Fidesz-hívők azt mondják, kétharmaduk van, törvényesen ők határozhatják meg az ország céljait, ennek tudatában szavazott a Fideszre a többség, szinte az egész nemzet. Csakhogy ez ordas hazugság! A szavazásra jogosult választók kisebbsége, 28 % döntött úgy, kormányozzanak tovább. Abban viszont biztos vagyok, ha előre megmondják mit és hogyan akarnak csinálni, melyek lesznek kormányzásuk kiemelt területei, valójában hogyan gondolkodnak az állampolgári jogokról, a gazdaságról, a verseny tisztaságáról, korrupcióról - nemhogy kétharmaduk nem lenne, még a többségük is kérdésessé vált volna.

az írás a "Füstölgő" c. blogon jelent meg

Szólj hozzá