2014. nov 29.

Bizalom

írta: Lmagazin
Bizalom

Az önkormányzati választásokat követően megalakult fideszes többségű képviselő testület megválasztotta a saját bizottságait. Jóllehet korábban a bizottságok tagjait, elnökeit és elnökhelyetteseit korábban mindig az elnyert képviselői helyek arányában választották meg, ezt az elvet a mostani testület felrúgta. Szinte alig juttattak ilyen pozíciókat az ellenzéki pártoknak. A fideszes polgármester meg is indokolta azzal, hogy a választási kampány során az ellenzék megszellőztette az EU-s projektek ürügyén tett milliós utaztatásokat, ezzel eljátszották a bizalmat.  

Tetszenek érteni? Azzal, hogy nyilvánosságra hozták a gyanús üzelmeket, eljátszották a bizalmat. Nem ám Ughy Attila élt vissza a választók bizalmával, mikor számla nélküli személyes kiadásait számoltatta el a polgármesteri hivatallal. És akkor sughy3.jpgem, mikor fideszes haveroknak juttatott – a nyílt verseny mellőzésével – önkormányzati megbízásokat, vagy mikor fideszes propaganda kiadvánnyá tette az Önkormányzat újságját. És akkor sem, mikor saját választási kampányát fizettette ki közpénzből legalább húsz millió forint értékben a kerület óriási sikereinek bemutatása ürügyén. Arról már nem is beszélve, hogy tevékenysége eredményeként a kerület lepusztulása soha nem látott méreteket öltött.

Ráadásul választási ígéretének megfelelően ezt a szégyenletes dolgot folytatni is akarja. Gyanítom inkább ennek tudható be a bizottsági helyek megvonása az ellenzéki pártoktól. Mert a bizottsági munkában résztvevő ellenzéki képviselők ezen keresztül is ellenőrizni tudják a hatalmat gyakorló párt és a polgármester munkáját. De ez Ughynak már az ezt megelőző ciklusban is eléggé kellemetlenné vált, gondolta, csökkenti a számára igen nyűgös ellenőrzés lehetőségét.

Polgárok, íme eljött a feltétlen bizalom ideje. Nem kell már ellenőrizni a hatalmat! Az maga a szentség. Csak azon ne csodálkozzatok, ha egyszer csak eltűnik a gömbölyödő kecske gyomrában az a bizonyos káposzta.

 

Szólj hozzá