2014. dec 16.

Kucsák megszavazta, Ughy támogatta. Jön a fizetős M0!

írta: Lmagazin
Kucsák megszavazta, Ughy támogatta. Jön a fizetős M0!

kucsak_897.jpg

Meglepetést nem  okozott, Kucsák László megszavazta azt a törvényt, amelynek eredményeként január elsejétől várhatóan drámai mértékben megnő a kerületünkön áthaladó gépjármű forgalom.

Pár napja mindenkit meglepett a hír, Magyarország korrupciós ügyek alatt roskadozó kormánya újabb sarccal kívánja terhelni az állampolgárokat. A javaslat értelmében 2015. január elsejétől fizetni kell majd az M0-ás autóút több szakaszának, így a 4-es főút és az M5-ös autópálya közötti szakaszáért. Fizetősek lesznek továbbá az autópálya bevezető szakaszok is.  

A javaslat és annak nyilvánvalóan hazug magyarázata országos felháborodást váltott ki. A tervezet ellen felemelte a szavát szinte minden érintett. A szakmai és civil szervezetek tiltakozásán túl nagy meglepetésre a Fidesz több politikusa is megszólalt.

Mérsékelt ellenállás a kerületben.

Pár napja még óvatos optimizmussal fogadtuk, hogy az ügyben - még ha a sor végén is - de megszólalt kerületünk két fideszes vezetője, Ughy Attila és Kucsák László is. Nyilatkozataik bár nem tűntek túl határozottnak, de legalább megvoltak 

Ughy Attila, határozottnak nem nevezhető véleményt fogalmazott meg, és egy kerekasztal megbeszélést kezdeményezett a fővárosi polgármesterekkel. Nyílt levelében azonban csak a bevezetés határidejének eltolását kezdeményezte:

Meglátásom szerint a gyors és hirtelen váltás csak zavart és bizonytalanságot okoz a XVIII. kerület, sőt az összes peremkerület életében, ezért az intézkedéscsomag bevezetésének időpontjának eltolását kérem.

Kucsák László még polgármester kollégájánál is szűkszavúbb volt. Pár soros facebook bejegyzésének lényege itt olvasható:

Ezért ezúton arról tájékoztatom a kerület lakosságát, hogy budapesti és Pest megyei kollégáimmal közösen kezdeményeztünk egy olyan egyeztetést, melynek keretében remélhetőleg megnyugtató válaszokat találunk a lakosságban jogosan felmerülő kérdésekre.

Pofánverés a javából!

Tegnap aztán eljött a tetemre hívás. Kiderült, kerületünk polgármestere egyeztetett, majd a Fideszes polgármesterekkel együtt támogatta, hogy fizetős legyen az M0. Azóta az is bebizonyosodott, hogy a Tarlós Istvánnal folytatott megbeszélés valójában nem nevezhető egyeztetésnek. Ughy Attila és a fideszes polgármesterek valójában ötöltek hatoltak egy picit, majd támogatták a kormány javaslatát. Gajda Péter, Kispest szocialista polgármesterének beszámolója szerint az ellenzéki polgármestereket kiküldték a megbeszélésről. 

Ezt követően Kucsák László feltette arra a bizonyos i-re a pontot. Megszavazta a költségvetési törvényt, amely nek eredményeként 2015. január elsejétől fizethetnek az autósok. Persze ha már ott volt  megszavazta a trafikmutyi II. néven elhíresült törvényjavaslatot is. (Ne mondja rá senki, hogy nem dolgozik meg azért a havi "rongyos" 897 ezerért, amit kap.)

Persze megint a kerület húzta a rövidebbet.

Az eredeti javaslatban útdíjat kellett volna fizetni a Megyeri híd használatáért is. Bús Balázs harmadik kerületi polgármester a jelek szerint sokadszor volt ügyesebb érdekérvényesítő az Ughy - Kucsák párosnál. Óbuda első embere elérte, hogy az ő kerületét érintő változásokat kivegyék a rendeletből.

Bús Balázsnak gratulálunk. Ughy - Kucsák, ti pedig szégyelljétek magatokat!

 

 

 

Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság attila;ughy attila; kucsák lászló fidesz-kdnp fizetős M0