2015. már 05.

Offshore céggel szerződik a Városgazda.

írta: Lmagazin
Offshore céggel szerződik a Városgazda.

Sürgősségi előterjesztésként tárgyalta a képviselő testület februári ülése azt az előterjesztést, amely a kerületi intézmények gázbeszerzésének lebonyolításával bíz meg egy vállalkozást. A cég történetesen off-shore. Kérdésre nem válaszolt az előterjesztő. Így megy ez mostanság....

Sürgősségi, azaz érdemben helyszínen kiosztott anyagként került a képviselő testület ülése elé az az előterjesztés, amely értelmében a kerületi intézmények gázbeszerzésével egy Sourching Hungary Kft-t nevű céget bízna meg Városgazda Nonprofit Zrt. Az előterjesztői igyekezet ellenére azért annyit sikerült az ellenzéknek kiderítenie, hogy a megbízandó vállalkozás tulajdonosai Belizben bejegyzett offshore cégek.

abra1_1.jpg

A napirend tárgyalása és a business áteröltetése láthatóan nagyon fontos volt a Fidesz-KDNP frakciónak. Az ülésen Kőrös Péter, az MSZP frakcióvezetője arról érdeklődött, hogy vajon miért ezt a céget választotta az előterjesztő, és vajon ismeri-e annak a tulajdonosi hátterét? Petrovai László, a PM politikusa pedig annak a véleményének adot hangot, amely szerint napokon belül indul az úgynevezett állami közműszolgáltató, így nehezen érthető a hivatal és a Városgazda kapkodása.

Mint az az MSZP által közzétett, a testületi ülésen készült filmből látható, Lévai István Zotlán előterjesztő, a kérdésekre nem válaszol. Szavazást rendelt el. A teremben ülő Fidesz-KDNP képviselők pedig a hallottak ellenére megszavazták az előterjesztést. A gázbeszerzés hatalmas üzlet. Valakinek biztos nagyon fontos volt. Arról, hogy a kapkodás, és az offshore mutyi vajon kinek lehet az érdeke következő cikkünkben számolunk be.

 

Szólj hozzá

korrupció lévai istván zoltán pestszentlőrinc pestszentimre fidesz-kdnp off-shore