2015. már 15.

Egy évre is bezárhatják a vasárnap engedély nélkül kinyitó üzleteket

írta: Lmagazin
Egy évre is bezárhatják a vasárnap engedély nélkül kinyitó üzleteket

kucsák m1.JPGEgészen az utolsó napokig szigorították a fideszesek a vasárnapi nyitva tartás szabályait, a drákói szigor alól lényegében csak a gyógyszertárak, a piacok, az éttermek, a pályaudvari és a reptéri üzletek mentesültek. A kizárólag pékárut és tejterméket árusító egységek vasárnap 5 és 12 között állhat a vásárlók rendelkezésére, 6 és dél között működhetnek a kisebb virágosok és újságárusok is.

A 200 négyzetméternél kisebb üzletek éjszaka és a hét utolsó napján akkor nyithatnak ki, ha a tulajdonos, vagy a családtagjai állnak be a pult mögé. A fideszes mentalitásra jellemző módon azonban testvér és élettárs nem számít családtagnak ebben az esetben sem.

Nem jártak jól a csomagszállító vállalkozások sem, ugyanis árut interneten megrendelni vasárnap is lehet, de a kiszállítására csak a hét többi napján kerülhet sor. A törvény szerint azok üzletére, akik a nyitvatartási szabályokat megszegik akár egy év időtartamra is lakatot tehet a hatóság.

Budapest XVIII. kerületében a Lőrinci piacon szombaton arról beszéltek az emberek, hogy könnyen lehet a mostani döntés egy nagyobb fidesz-kdnp stratégia része, amely vasárnaponként a történelmi egyházak szertartásain látná szívesebben a családokat. Néhányan hallottak egy olyan kormányzati elképzelésről, amely szerint jövő évtől bevezetnék az egyházi regisztrációt, aki ide bejelentkezik és a NAV számára igazolást tud becsatolni az istentiszteletek rendszeres látogatásáról 9 százalékos adósávba kerülne.

A hír valóság tartalmáról Kucsák László fideszes képviselő tudna tájékoztatást adni, ám a helyben megválasztott honatya sajnos ezúttal sem állt rendelkezésünkre.

Szólj hozzá

alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló boltbezárás