2015. ápr 22.

Csepelről milliókkal távozott, Pestlőrincen újabb milliókat kap

írta: Lmagazin
Csepelről milliókkal távozott, Pestlőrincen újabb milliókat kap

werner_peter_ok.PNGCsepelen megbukott, a XVIII. Kerületben ismét vezérigazgató lett. Hogy kiről van szó? Werner Péterről, a Csepeli Városgazda Zrt. korábbi vezérigazgatójáról (képünkön). Arról a Werner Péterről, akit 2010 előtt még a szocialisták választottak be, a Fidesz javaslatára a cég elődje, a Csevak Zrt. Felügyelő Bizottságába. Arról a Werner Péterről, akit a 2010-es önkormányzati választások után a helyi fideszesek botrányos körülmények között választottak meg a Csevak vezérigazgatójának. Arról a Werner Péterről, aki ezt követően átszervezte a céget, s a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójaként már „bekebelezte” az önkormányzat teljes vagyonelemeit, s gyakorlatilag egyedül gazdálkodhatott a több tízmilliárdos vagyonnal. Arról a Werner Péterről, aki mindezért kiemelten magas fizetést kapott, és a testület prémiumként évente éves fizetésének 100 %-át, valamint korlátozás nélküli gépkocsi használatot biztosított számára.

Werner Péter neve persze nem elsősorban emiatt lett ismert a kerületben. Tevékenysége, munkája sok kritikát kapott a csepeliektől, de a képviselő-testületi üléseken, a kerület nem önkormányzati médiájában, vagy a nagyobb napi- és hetilapokban sem eredményei kapcsán emlegették. Az ellenzék rendszeresen bírálta előterjesztései színvonaláért, beterjesztésük módjáért, az általa vállalt határidők be nem tartásáért, elkapkodott terveiért, javaslataiért. Vagy éppen azért, mert állítólag felesége cége szállította a csepeli önkormányzat vezetése számára a reprezentációs ajándékok egy részét, amiért Werner felelősségre vonását és felmentését is kezdeményezték.

Az országos sajtóban komoly visszhangot kapott a Fideszhez és a kormányhoz közelálló Giró-Szász féle gazdasági társasággal való kapcsolatainak feltárása. Vezérigazgatóságának időszakában a Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodával is együttműködött. Talán e kapcsolatok is segítették abban, hogy vezérigazgatói munkája mellett a XVIII. Kerület városgazdálkodási társasága igazgató tanácsának elnökeként is dolgozhatott.

A tavaly őszi önkormányzati választások előtt, Németh Szilárd polgármester javaslatára kifizették éves prémiumát, s öt évvel meghosszabbították vezérigazgatói megbízatását, amit az ellenzék keményen szóvá tett. A választások után az új polgármester november 27-én visszamenőleg jóváhagyatta az utolsó negyedévre szóló prémiumfeladatait, majd pár héttel később, december 16-án, öt évre szóló megbízása után két és fél hónappal, kezdeményezte, teljes juttatásainak kifizetése mellett, 2015. január 5-ével való felmentését. Mi ez, ha nem bukás?! Vagy csak valamiért, netán valaki miatt mennie kellett Csepelről? Nem tudjuk.

Egy percig sem volt azonban munkanélküli. A XVIII. kerületi polgármester már decemberben javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy bízzák meg a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. felügyelő bizottsági tagjának, amit a közgyűlés elfogadott.(hir24)

A vs.hu/közélet január 28-i híre szerint a Fővárosi Közgyűlés a Budapest Városigazgatóság Holding igazgatósági tagja is lett havi 210 ezerért. (Lásd „Werner Péter Csepel után a fővárostól is megkapta a magáét” című, blogunkon, 2015. január 29-én megjelent írást.)

Legutóbbi információnk szerint Werner Péter vezérigazgatói kinevezést kapott a Városrehabilitáció18 Zrt. – ben. Fizetése 750.000 Ft/hó + 80 % prémium. (www.városgazda18.hu) A társaság a XVIII. kerületi Városgazda Nonprofit Zrt. 100 %-os tulajdonában áll. Ennek a cégnek volt korábban igazgatótanácsi elnöke Werner Péter.  Így lett a Csepelen felmentett vezérigazgatóból újra vezérigazgató. Igaz, nem Csepelen. Hiába, aki vezérigazgatónak született, s ha ráadásul szoros politikai, gazdasági szálakkal kötődik a hatalmon levőkhöz, abból csak vezérigazgató lehet. 

forrás:csepeliek újsága

Szólj hozzá