2015. máj 06.

Mester László révbe ér

írta: Lmagazin
Mester László révbe ér

Mester_1.jpgHáromnegyed éve találgatják a XVIII. kerületben mivel vehette rá Ughy Attila fideszes polgármester a vele két évtizede kíméletlen harcban álló Mester László, korábbi szocialista település vezetőt arra, hogy a tavaly őszi polgármester választáson független jelöltként elindulva megnyerje számára újabb öt évre a polgármesteri széket. A kerületben terjedő pletykák szerint komoly összeg állhat a háttérben.

2007-ben a HírTv által nyilvánosságra hozott lőrinci kupleráj ügyben a kínos magyarázkodásba sakkozott Mester éppen Ughy Attillától szenvedett súlyos vereséget a 2010-es országgyűlési választásokon, a fiaskó hatására hivatalosan be is jelentette, hogy távozik a közéletből.

Ezzel együtt a nyugdíjas élet örömét nem sokáig élvezhette, mivel az őszi forduló után a polgármesteri széket is megszerző Ughy lejárató cikkek és büntető feljelentések sorozatát küldte utána, ez utóbbiak egy része napjainkban is izgalmas kimenetel elé néz. A kerületi pletykákat látszik erősíteni a tény, hogy négy évnyi aránytalan küzdelmet követően tavaly nyáron a felek hirtelen békét kötöttek egymással és szeptemberben Mester angolosan lelépve a baloldali szövetségből - annak ellenére, hogy győzelemre semmi esélye sem volt - bejelentette, hogy független jelöltként elindul a városháza kulcsáért. Az új szövetségesek számítása bejött, a baloldali tábor szavazóit megosztva Ughy Attila hivatalban maradhatott.

Nem tudhatjuk mi olajozhatta a korábbi vetélytársak váratlanul felismert érdek azonosságát, az mindenesetre magáért beszél, hogy a napokban a fideszes adminisztráció egy kerületi, komoly tiszteletdíjjal járó "jubileumi tanácsadó testület" felállításáról döntött, amibe Ughy ajánlására bekerült Mester László is (Ughyt láthatóan nem zavarta, az a tény sem, hogy beiktató beszédében pont a Mesteri időszakkal való szakítást jelölte meg elsődleges feladataként). 

Emellett a polgármesteri hivatalból származó információink szerint hamarosan bejelentik Mester élettársának kiemelt vezetői munkakörbe (aljegyző) való felvételét is. (Hivatali forrásaink szerint dr. Deák Erzsébet pályázata már hetekkel ezelőtt megérkezett a hivatalba,)

Az életrajzához csatolt motivációs levelét itt olvashatják:

motivacios_level.JPG

Ez utóbbi csak azért is pikáns bonyolult ügy, mert a hölgyet aki jegyzőként volt hivatalban a terézvárosi paloták értékesítésekor több esetben feljelentették a belvárosi fideszesek, a kormánypárti média pedig annak idején az esetről az ország széltében-hosszában beszámolt. 

Szólj hozzá

polgármester árulás ughy attila mester lászló pestszentlőrinc pestszentimre