2015. júl 30.

Törmelékhegyek a Méta utcában

írta: Lmagazin
Törmelékhegyek a Méta utcában

meta_u_kicsi.jpgNéhány éve még Mercedes autószalont álmodtak a Méta és a Besence utca sarkán lévő földterületre, aztán közbejött a gazdasági válság és a szép tervek helyett mindenféle ipari és építési törmelék lerakatává silányult a nagy átmenő forgalmat bonyolító környék.

A Gloriett lakótelepiek panasza különösen szeles időszakban élénk, ilyenkor az szemet bántó sitthegyek mellett a telepről felszálló port is nyelni kényszerül, aki arra jár. Közvetlenül a Méta út mellett zöldséges és büfés vállalkozás üzemel, a kavargó por megtelepszik az eladásra szánt ételeken is.

A lakók elmondása szerint számos alkalommal értesítették a pestlőrinci önkormányzatot, hogy valamit tenni kellene az ügyben, de csak a sitthegyek növekedtek rendületlenül. Néhány héttel ezelőtt a fővárosi tulajdonú FKF egy lakossági fórumon bejelentette, hogy logisztikai központot és egy átrakó állomást kíván a területen létrehozni, egyelőre csak a napokban megjelent két markológép keveri a port és tologatja a telepen a hulladékot.

Megkerestük az ügyben Szaniszló Sándor fővárosi képviselőt, aki néhány nap haladékot kért, amíg hivatalos választ kap a területen folyó munkálatokról. A szocialista képviselő már korábban kérte, hogy kerítsék be a területet, ami a nyári szünetben balesetveszélyes is lehet - egyelőre nem sok sikerrel.

A Gloriett lakótelep szélén élők számára ezekben a napokban jó hír, hogy néha elered az eső, így porfelhőre átmenetileg nem kell számítani.

Szólj hozzá

szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre méta utca