2015. aug 04.

Sitthegyek az uniós építkezés szomszédságában

írta: Lmagazin
Sitthegyek az uniós építkezés szomszédságában

fkf_meta_kicsi.jpgFolyamatosan érkeztek a lakossági panaszok a csapadékmentes nyári hetekben a Méta utca melletti, valakik által odahordott építési törmelékekről felszálló por miatt.  A Méta és a Besence utca sarkán egy fővárosi beruházás keretében egy újrahasználati központ épül, sokan azt gondolták ide tartozik a szomszédos 3 ezer négyzetméteren folyó nagy zajjal és porral járó kőtörő tevékenység is.

Megkeresésünkre Szaniszló Sándor, fővárosi képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke egy helyszíni bejárás keretében az uniós forrásokból létrejövő környezetvédelmi központ működtetését végző Fővárosi Közterületfenntartó Vállalat vezérigazgatójával felmérték a helyzetet.

- Megtudtuk, hogy a fővárosi építkezés rendben történik, a probléma a szomszédos telekről származik, ahol valakik egy kerítés nélküli területen, építési törmeléket kezelnek. A két terület nincs leválasztva egymásról, ezért lehetett azt gondolni, hogy ott is a fővárosi cég gépei zúzzák a betont - mondta Szaniszló Sándor hozzátéve, felvette a kapcsolatot a kerületi önkormányzattal kérve nézzenek utána milyen engedélyek birtokában folyhat ott a munka.

A terület besorolása alapján elvileg rövidebb időszakon át lehetne engedéllyel építési hulladékot kezelni, de a hasonló tevékenységek megkezdése előtt minden esetben gondoskodni kellene a terület bekerítéséről, a zaj és porhatások mérsékléséről, valamint a különböző környezetvédelmi engedélyek beszerzéséről.

Szólj hozzá

fkf szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre