2015. sze 09.

Forgalmi dugókkal indulnak a reggelek Pestlőrincen

írta: Lmagazin
Forgalmi dugókkal indulnak a reggelek Pestlőrincen

dugo_kicsi.jpgKifejezetten rosszul indult a tanévezdés a budapesti autósok számára, mivel szervezési okok miatt szinte az összes nyárra tervezett útfelújítás megcsúszott, emiatt az őszre torlódott útlezárások rendkívül sok bosszúságra adnak okot. Ám ezúttal a külső kerületek számára is bőven jut "Tarlós átkából".

Pestszentlőrincen valamiért éppen iskolakezdésre időzítve alakították át a Gilice téri körforgalmat egyirányúvá és ezekben a napokban kezdték el a Margó Tivadar és a Baross utca kereszteződésében lévő körforgalom kiépítését is. A forgalmas útkereszteződés kiesése minden eddiginél nagyobb káoszt okoz a kerület közepén, a helyzet nyolc óra környékén szinte reménytelen. A torlódások szomszédságában 14 kerületi intézmény helyezkedik el, az iskolák többsége pedig előírja, hogy fél nyolc és 7 óra 45 között a diákoknak meg kell érkezni.

- Járhatatlan az Üllői út, a Margó Tivadar, a Méta de az összes kisebb keresztutca is, a diákok elmondása szerint fél órával korábban kell reggelenként felkelni az ágyból, hogy becsengetésig beérjenek a tantermekbe. Ezeket a munkákat a nyári hónapok alatt kellett volna elvégezni! - mondja a Bókay iskola egyik pedagógusa, akinek szintén sietnie kell, hogy el ne késsen.

Érdeklődésünkre a polgármesteri hivatalban azt a választ kaptuk, hogy tájékozódnak az útépítések haladásáról. Megkerestük Szaniszló Sándor fővárosi képviselőt, a pénzügyi bizottság elnökét is, aki elmondása szerint két napja már felhívta az illetékes BKK Közút Zrt illetékesének a figyelmét a torlódásokra, akik a késedelem kivizsgálását ígérték.

- A múlt heti fővárosi közgyűlésen szembesítettük a főpolgármestert a kialakult helyzettel, aki elismerte a hibákat. A XVIII. kerületben a forgalmi dugók mellett az is gond, hogy a nagyobb óvodák és iskolák környékén reggelenként nincs elég parkolóhely, sok helyen a szülők egymást kerülgetve próbálják valahogy megközelíteni a gyermek intézmények bejáratát, ezen változtatni kell - mondta Szaniszló Sándor.

 

Szólj hozzá

útfelújítás xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre