2015. nov 12.

Beválik, de pótolni kell a Gilice téri körforgalom jelzéseit

írta: Lmagazin
Beválik, de pótolni kell a Gilice téri körforgalom jelzéseit

korbeforgalom_cziffra_gyorgy_k.jpgMinden jel szerint megkedvelik a XVIII. kerületi autósok a Gilice téri körforgalom új haladási rendjét, ráadásul jelentősen felgyorsult a közlekedés a környéken, ami a reggeli rohanásban kifejezetten űdítő hatással jár. A kerületi önkormányzat tíz éven át kérte a Petőfi és a Cziffra utcai leágazások előtti rendszeres torlódások miatt elégedetlen gépjárművezetők nyomására az egyirányúsítást, de az arra járó buszokat üzemeltető BKV ellenállásán rendszeresen elbukott a javaslat.

Az átállás viszonylag zökkenőmentesen sikerült, az egyetlen zavaró körülményt a régi, záróvonalat jelző útburkolatok jelentik, ráadásul a lekanyarodást szabályozó ideiglenes, sárga útfestés több szakaszon is lekopott.

- Én is több megkeresést kaptam az ügyben, de magam is láttam a helyzetet, mivel reggelenként ezen az útvonalon viszem a gyermekeim iskolába - mondta Szaniszló Sándor szocialista fővárosi képviselő hozzátéve, hogy felvette a kapcsolatot a burkolatfestésben illetékes fővárosi közútkezelő céggel.

A Budapest Közút tájékoztatása szerint a kérést felvették a sürgős feladatok közé, ami azt jelenti, hogy december hónap során, ha minden jól alakul felkerülnek a jelek a hiányzó útszakaszokra.

Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre gilice-tér