2015. nov 30.

van két jó, és két rossz hírem

írta: Lmagazin
van két jó, és két rossz hírem

 

Az egyik jó hír az, hogy egyszer, majd a stadionépítéseket követően, csak felépül Budapesten egy új kórház. A másik jó hír pedig, hogy a jövőben a kerületi lakosok traumatológiai ellátását a - már régen teljes felújításra vagy bontásra szoruló - Merényi kórházból áthelyezik máshová. Ennek, mint a traumatológiai szolgáltatás elszenvedőjemerenyi.PNG személyesen is nagyon tudok örülni, mert az ott uralkodó állapotok kritikán aluliak voltak. Nem csak a pszichiátrián, amiről a sajtó nemrégiben többször is cikkezett, de szinte az egész kórházban, így a traumatológián is.

És akkor a rossz hírek.

Az új budapesti kórházat az egészségügyi kormányzat Budán tervezi megépíttetni. Hogy ez miért rossz hír? Azt a másik rossz hír indokolja. A másik rossz hír pedig, hogy a kerületi lakosok traumatológiai ellátása a Szent István, Szent László kórházba kerül. Ami önmagában még nem lenne baj, ha nem tudnánk, hogy ezt a szakellátást a kórháznak igen sok ember számára kell biztosítania. Az ellátási területbe tartozó településeket a teljesség igénye nélkül felsorolva is érzékelhető, hogy milyen nehézségekkel kell mostantól a kórháznak és a betegeknek is megküzdenie.

Budapest IX., XVIII., XIX., XX., XXIII. kerülete, Gyál, Vecsés, Üllő, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Szigetcsép Szigethalom, Halásztelek, Kiskunlacháza, Taksony, Ráckeve, Dabas, Bugyi, Ócsa. Összesen, kereken 450.000 lakos. Magyarország teljes népességének majd 5%-a. Ha valahol, hát a pesti oldalon, és nem Budán lenne indokolt felépíteni azt az bizonyos új kórházat. De ehhez valószínűleg más szemléletű városvezetésre lenne szükség.

 

Szólj hozzá