2015. dec 15.

Mentelmi joga védelmében csak mosolyog Kucsák László

írta: Lmagazin
Mentelmi joga védelmében csak mosolyog Kucsák László

Doc - 10-9-13, 9-21.jpg

2013 őszén, majd decemberében a XVIII. kerületben két gyermek előadás megtartására teremtette meg a feltételeket Kucsák László, fideszes képviselő. A műsorokat a Madách Musical előadásban mutatták be, az első előadás a Bogármese, míg a második a Diótörő volt. Ezeket ötezer, a helyi sportcsarnokba egymás hegyén-hátán összezsúfolt gyermek nézhette meg, úgymond ingyen. A jegyekért elméletben az önkormányzat sem fizetett, egyedül annyit kellett igazolni az iskolák vezetésének, hogy átvették a darabonként 12.000 ft-os (!) jegyeket.

Így a Madách Musicalnak, illetve a jegyeket kiállító Kamarabalett Közhasznú Nonprofit. Kft-nek minden gyerek után elvben keletkezett 12.000 ft bevétele, ami után bejelentkezhettek a 9600 ft-os költségvetési támogatásért. Darabonként! Tehát ha a kerületben 5000 jegyet igazoltak le az iskolák, akkor ezért 60 millió forintnyi TAO támogatásra lettek jogosultak. Ezért került a jegyekre a reális árnál 10-szer drágább összeg feltüntetve (pár éve még ugyanez a társulat ugyanerre az előadásra 1200 ft-os áron árulta a belépőket). Látható, hogy valakik kitalálták az okosságot, hogy hogyan lehet bődületesen sok pénzhez jutni, amit a befolyásos segítőkkel megoszthatnak.

Fontos tudni, hogy ugyan sok szereplő vesz részt ezekben a művészi produkciókban, de szinte kizárólag gyerekek, így az előadások költségei minimálisak. Ráadásul Kucsák mindkét esetben utasítást adott a kerületi sportcsarnok ingyenes rendelkezésre bocsátására is, amivel újabb másfél milliós törvénytelen támogatáshoz juttatta a szervezőket.

Az eltelt másfél év úgy tűnik túlságosan rövid időszak a magyar igazságszolgáltatás számára, hogy megkérdezze Kucsákot és a társait a 60 milliós üzlet részleteiről. Pedig kérdések lennének bőven, talán bátor ügyészből akad kevesebb Polt Péter hivatalában. Kucsák László a képviselőkre vonatkozó mentelmi jog szabályai szerint érinthetetlen mindaddig, amíg az ügyészség ki nem kéri az Országgyűléstől. Megtehetnék, de nem igazán akarják. 2018 pedig egyelőre messze van.

Szólj hozzá

fidesz átverés pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló