2015. dec 21.

Hivatalosan is problémás az 50-es villamos

írta: Lmagazin
Hivatalosan is problémás az 50-es villamos

pialas.jpgAz 50-es villamoson italozó, dohányzó, a többi utas jóérzését sértő viselkedésről készültek ismét fényképek néhány héttel ezelőtt. A határ úti metróhoz közlekedő villamost naponta 8-9 ezren veszik igénybe a XVIII. kerületből, a járaton az utóbbi három év alatt rendszeresen előfordultak zsebtolvajlások, rablások vagy "egyszerű" garázda cselekedek. A statisztikák alapján az utasok biztonságérzete a késő esti órákban a legingatagabb, a hírek szerint ilyenkor a jegyellenőrök sem szívesen szállnak fel a villamosra.

A pestszentlőrinci utasok nevében Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő levélben kérte Tarlós István főpolgármester közbenjárását javasolva, hogy rendeljenek intézkedési jogosultsággal rendelkező közterület felügyelőket a kifogásolt peremkerületi és éjszakai villamos járatokra.

- Annyit sikerült elérnem, hogy a főváros hivatalosan elismerte, hogy problémás az 50-es villamos közbiztonsága. Ígéretet kaptam arra, hogy az esti órákban rendszeres lesz a szükség esetén kényszerítő eszközöket is alkalmazni képes közterületfelügyelők járőrözése a pesztszentlőrinci villamoson. Az egyenruhások jelenléte már a karácsonyi hetektől látható lesz, de 21 óra után továbbra sem lesz a tömegközlekedés biztosítva, mivel erre a főpolgármester a válaszlevele alapján nem lát lehetőséget - ismertette a lobbizása eredményét Szaniszló Sándor.

A képviselő elmondása szerint ezzel az eredménnyel nem lehet megelégedni, ezért a következő napokban felkeresi azokat a polgármestereket, akik városrészében hasonlóan sok a panasz a tömegközlekedés állapotára abban bízva, hogy több kerület összefogásával kijárható a késői órákban utazók biztonságérzetének javítása.

Szólj hozzá

villamos közbiztonság xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre