2016. jan 16.

Feltépett térkő, pocsolya és elkeseredettség maradt a Városgazda nyomában

írta: Lmagazin
Feltépett térkő, pocsolya és elkeseredettség maradt a Városgazda nyomában

kolcsey_88kicsi.jpgA gazdátlanság újabb elborzasztó példájára hívták fel szerkesztőségünk figyelmét a pestszentimrei Kölcsei utcából. Az utca közepső szakasza mélyebben fekszik, emiatt a 88-as házszám környékén élő családok évtizedes problémája a magasabban fekvő ingatlanokról odafolyó csapadékvíz elleni védekezés. Az egyik érintett ház tulajdonosa néhány évvel ezelőtt közel háromszázezer forintért egymáshoz toldott betongyűrűkből és kavicságyból saját költségén vízszikkasztó létesítményt készíttetett, amelyet ízlésesen le is térköveztek. Ezt követően sokáig úgy tűnt, hogy véget ért a vízbetörésekkel való küzdelem, de tavaly megérkeztek a csatorna bekötést végző önkormányzati cég, a Városgazda emberei...

- Markolókkal feltúrták a díszburkolatot, feltépték a betongyűrűket, csatornára kötötték a házat majd földdel befedték az árkot és tovább álltak - mutatott körbe az egyik szomszéd.

Az ingatlan tulajdonosa szerint az elmúlt napok esőzései és havazása idején a víz elöntötte az udvart és a ház bejáratát, a felázás nyomai jól látszanak a külső kerítés lábazatán is. A tulajdonos udvaron tartott gépkocsija a magasan álló talajvíztől üzemképtelen lett, ezekben a napokban derül ki mekkora lesz a kár.

Több kétségbeesett jelzést követően a Városgazda ismét kivonult a ház elé és belátva a tévedést lerakott két betoncsövet a földbe, csakhogy függőlegesen és befedve, ami teljesen alkalmatlan a csapadékvíz befogadására! Az elkeseredett család most úgy döntött felhagy a szélmalomharccal és az igazságszolgáltatáshoz fordul a káruk megtérítése érdekében.

Az ügyben kerestük a Városgazdát, de írásunk megjelenéséig nem találtunk felelősséggel nyilatkozni képes vezetőt. Tény, hogy az évek óta rendszeresen egymilliárd forintnál is nagyobb veszteséget felhalmozó, de ennek ellenére az Ughy Attila polgármester védettségét élvező vállalat öt év regnálást követően sem képes elfogadható szakmunka elvégzésére. Városházi forrásaink szerint nem egyedi eset, hogy hasonló ügyek miatt lakossági perek indulnak, amelyek végén általában igazat kap a panaszos feltéve, ha két-három évig kitart a türelme.

 

Szólj hozzá

polgármester ughy attila alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre városgazda zrt