2016. feb 09.

Laci, Te tudod, honnan van a pénz??????

írta: Lmagazin
Laci, Te tudod, honnan van a pénz??????

cof_1.jpgMagyarország legcivilebb civiljei - a Civil Összefogás Fórum (CÖF)  - 3 év alatt 620 millió forint adományt szedett össze, melyet a magyar kormány éltetésére, békemenetekre és mindenki más lejáratására költött. Ezeknek az adományoknak járt utána néhány magyar újságíró. Mivel konkrét adatokkal, az átláthatóság jegyében nem szolgált az újságírók számára Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán, Bayer Zsolt, Fricz Tamás és Bencsik András szervezete, ezért a CÖF honlapján feltűntetett több száz hazai és határon túli szervezetnél kezdték meg a kutatást. Az eredmény magáért beszél: a CÖF honlapján is feltüntetett támogatóknak fogalmuk sincs róla, hogy pénzelték volna a szervezet!

A Magyar Pumi Klub vezetője az újágíróktól értesült a hírről, hogy egyesülete súlyos összegeket juttatott a CÖF számára. „Az előző elnök 2013-ban elhunyt, halála után vettem át az egyesület elnökségét, és nem volt tudomásom róla, hogy bármiféle kapcsolata lenne a Magyar Pumi Klubnak a CÖF-fel. Támogatói jellegű különösen nem, hiszen egy vegetáló, néhány fős létszámú egyesület volt, amikor elnökké választottak, vagyon nélkül: így kizártnak tartom, hogy támogatott volna bárkit"

kucsi3.jpgErősen elcsodálkozott Káel Ágnes is, aki múlt hónapban köszönt le a Terézvárosi Nosztalgia Dalkör vezetéséről. „Ha valaki tudna arról, hogy támogatjuk a CÖF-öt, akkor az én vagyok" – mondta. Némi töprengés után arra jutott, hogy talán 2011-ben elhunyt elődje lépett valamit, ha így történt, a tagságot erről nem értesítette – és nem is kérdezte meg. A Magyar Református Egyház zsinati irodája, mint szintén állítólagos támogató, az alábbi nyilatkozatot adta ki az újságírók megkeresésére: „Nem állunk semmilyen hivatalos kapcsolatban a Civil Összefogás Fórummal, így nem is vagyunk támogató szervezete”

A történet XVIII. kerületi érdekessége, hogy Kucsák László, országgyűlési képviselő, mint ahogyan azt a facebook oldala is mutatja, meglehetősen jó kapcsolatot ápol ifj. Lomnici Zoltánnal, a Civil Összefogás egyik vezéralakjával, illetve aktív résztvevője a CÖF által szervezett Békemenetnek is. Pestszentlőrincen joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon Kucsák László tudja-e, hogyan szakadt rá a CÖF-re 620 millió forint és nincs-e benne a XVIII. kerületiek egyetlen adóforintja sem. Mondjuk a 180 millió forintból üzemeltetett, de a gyatra műsora miatt alig nézett kerületi televízióból.

LACI, TE TUDOD HONNAN VAN A PÉNZ???

Szólj hozzá

fidesz lenyúlás pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló