2016. már 01.

Botrány készül a kerületi németet tanító iskolákban.

írta: Lmagazin
Botrány készül a kerületi németet tanító iskolákban.

Botrány készül a kerületi németet tanító iskolában. A szerkesztőségünk birtokába került levelezés és jegyzőkönyv szerint a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a kerületi német tanárok munkájával kapcsolatban tett erős kijelentéseket. 

Molnár Hajnalka, aki korábban maga is az egyik intézmény pedagógusa volt, erős kijelentésre ragadtatta magát a kerületi német tanárok teljesítményével kapcsolatban. A kijelentés tartalma kapcsán a kerület egyik civil szervezete levelet írt Hományi Tamás KLIK vezetőnek. Információink szerint a háttérben a Piros Iskola megszerzéséért zajlik a harc. További részletek hamarosan. 

Hományi Tamás Márton vezető úr,
 
KLIK XVIII.Tankerület Vezetője részére !
 
Budapest XVIII.kerület
 
 
Tisztelt Tankerület Vezető úr!
 
A Tizennyolcadik Kerületi Polgárok Egyesülete mint lakossági érdek képviseleti civil szervezet alelnökeként az alábbi közérdekű kérdéssel fordulok Önhöz a témában egyesületünkhöz fordult szülők és tanárok nevében.
 
A mellékelt, XVIII.kerület Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) 2015-ös testületi ülésén készült jegyzőkönyv mint közokirat kivonatában, az NNÖ elnöke Molnár Hajnalka asszony a kerület német tanáraira vonatkozó kijelentést  tett, minősítve azok 2014-2015-ös nyelvtanári munkáját.
 
Tekintettel arra,hogy a jelzett minőségromlás az Ön irányítása alatt történt ( amennyiben igaz az elnöki megállapítás ) és Önnek kell,hogy erre rálátása legyen,kérem szíves tájékoztatását,Ön is egyetért-e az elnök asszony és az általa képviselt testület véleményével? Ha igen,milyen intézkedések várhatóak a német nyelvet oktatók irányában,lesz e változás a tananyagban,a tanárok személyében,hogy a német nyelv oktatás színvonala a kerület általános és középiskoláiban ismét elnök asszony elvárásainak megfelelő legyen?!
 
Amennyiben Tankerület Vezető úr tapasztalata nem egyezik, elnök asszony határozott véleményével,kíván-e felé bármilyen lépést tenni a tanári kör erkölcsi védelme érdekében?!
 
Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a mellékelt közokirat a kerület hivatalos honlapján a teljes nyilvánosság számára elérhető és olvasható, tanárok és szülők egyaránt láthatják kerületen kívülről is,ahogy a testület 2016 januári ülésének jegyzőkönyvében tett, a tanulók tudására vonatkozó,hasonlóan negatív elnöki vélemény is.
 
Emiatt - a szülők és tanárok egyesületünkhöz eljuttatott,Molnár Hajnalka elnökkel egyet nem értő panasza szerint legalább is - nagymértékben sérül a 2011.évi CXC.törvény 3.§ /2/ pontjában megfogalmazott intézményi és a pedagógusi szakmai hitel és beléjük vetett bizalom valamint a XVIII.kerület német nyelvet oktató oktatási intézményeinek megítélése.
 
Vezető úr válaszát - amit egyesületünk nagyon vár-természetesen azonnal megosztjuk az érintettekkel.
 
Megtisztelő válaszát várva,üdvözlettel
 
Budapest 2016.február 28.
 
Szerjánné Gara Éva alelnök
piros_iskola.jpg
Szólj hozzá