2016. már 03.

Tenni kell!

írta: Lmagazin
Tenni kell!

img_6608.JPG 

Táplálék nélkül nem élhetünk, s mert mindenkinek enni kell, ezért bizony tenni kell!
Napjaink Magyarországának egykor szolidáris közössége lassan atomjaira hullik, a társadalom szövete szálaira feslett. Az egypárti elit és a hozzájuk ügyesen dörgölőző mamelukok vékony rétege dőzsöl, külföldi bankszámlákon gyarapítja vagyonát, fölös forintjaival lassan már nem is tud mit kezdeni. Ibizán veri el, vagy rock-koncertekre utazik egzotikus helyekre. Az általuk kedvezményezettek szűk köre biztonságban érezheti magát: vezető beosztásban ül valamilyen új intézmény vagy hatóság megfelelő grádicsán. Lefelé rúg, felfelé nyal és létének, gyarapodásának egyetlen záloga és egyben fokmérője a hatalom iránti lojalitása.

A valódi középosztály rétege vékony és csak tovább vékonyodik.Egyre több a leszakadó, a magának és családjának az emberhez méltó élet feltételeit már csak hatalmas erőfeszítések árán előteremteni képes emberek tömege. És sokan, egyre többen vannak olyanok, akiknek már nincs ennyi erejük, akiknek már ez sem sikerül. Róluk ez a rezsim nem gondoskodik. "Akinek nincs semmilye, az annyit is ér!" - mint megtanulhattuk.
 

Ebből a felismerésből indult ki a Párbeszéd Magyarországért Párt "Tenni kell!" mozgalma, melynek keretei között a téli hideg időszak beálltától egészen tavaszig minden hétvégén más területi szervezet készít 60-100 adag meleg egytálételt a rászorulóknak. A kezdeményezés a XVIII. kerületbe is eljutott. Szükség volt rá, hiszen az országos problémák kerületünket sem hagyják érintetlenül. A minap lezajlott költségvetési vitában Dömötör István alpolgármestertől hangzott el, hogy "igen, a segélyezésre fordítantó keretösszeg kevesebb - és szívem szerint még kevesebb is lenne -, mint korábban, mert mi, a FIDESZ más jellegű elelátásokra szeretnénk hangsúlyokat fektetni".

Lehet persze tiltakozni, vitázni a testületi üléseken. A választók azért küldték az ellenzék képviselőit, hogy ezt megtegyék, és igyekezzenek jobb belátásra bírni a többséggel bíró kormánypártiakat a döntések meghozatalakor .... persze, mindent lehet.
De amikor van olyan ember, akinek nem jut egy tál meleg étel a XXI. század jobban teljesítő Magyarországán, akkor a beszéd, a vita kevés. Olyankor "Tenni kell!"

Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre petrovai lászló Párbeszéd Magyarországért