2016. már 29.

A tanulókat is meglopják

írta: Lmagazin
A tanulókat is meglopják

tanulok_kep.jpgNegyvenmilliárd forintnyi uniós keretet blokkolt az Európai Bizottság, a visszatartott pénz jelentős része, 14 milliárd forint a „természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását” célzó Öveges-programmal kapcsolatos – tudta meg az Index.

A híradóban elhangzottak szerint az Öveges-program 44 vidéki és 8 fővárosi iskolának jelentett plusz forrást, összesen a már említett 14 milliárd forintos értékben. Az ügyben nyilatkozó fideszes illetékes csak annyit ismert el (a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva), hogy "a tantermek felújításának bekerülési költsége és a tényleges között jelentős eltérés volt".

Ezt nevezzük lopásnak.

A lenyúlási logisztika a szokásos volt: százmilliós értékben fizettek ki feleslegesnek látszó megrendelésekért és munkákért pénzeket volt, hogy egy milliós pályázatra érkezett borítékot fel sem bontottak, mégis az a pályázat nyert. Nyilván olyan erős anyag volt, hogy ez átütött a borítékon.

Kucsák László. a pestlőrinciek fideszes képviselője a közelmúltban a önkormányzati lapban hirdette büszkén, hogy a XVIII kerületben másfél milliárd forint értékben újítottak fel iskolákat. Az eddig elrendelt nyomozások szerint a kormányzati hátszéllel működő maffia a ténylegesen elszámolt költségeknek mindössze 20-30 százalékát fordította a tényleges munkálatokra, a különbség nagyobbik része titkos bankszámlákra kerülhetett.

Szólj hozzá

fidesz lopás iskolák xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló