2016. ápr 18.

Még nagyobb csőtörés a Halomi úton

írta: Lmagazin
Még nagyobb csőtörés a Halomi úton

halomi_csat_3_k.jpgSehogy sem sikerül az illetékeseknek megbírkózni a Halomi utca környéki ingatlanokat a közelmúltban, vasárnap reggel szennyvízzel elárasztó csőtörés következményeivel. A csaknem másfél hónapja bekövetkezett eset óta - amelyről korábban beszámoltunk - láthattunk a bajban magukra hagyott családokat, gödör által elnyelt szippantós autót, egy véglegesnek hitt helyreállítást, majd néhány napja egy újabb méretes összeomlást.

- A helyszínen nyilatkozó építésvezető elmondása szerint az újabb kiterjedt csőtörés amiatt következett be, mert a márciusi helyreállítás időpontjában a csatornázási művek raktárából elfogytak a nagyobb áteresztő képességgel rendelkező, vastag falu vezetékek, emiatt azt a döntést hozták, hogy azt építik be, ami rendelkezésre áll, hátha az is jó lesz. Nem lett jó. Az új csövek kevesebb, mint két hétig bírták a terhelést, pedig már egy réteg aszfaltot is elhelyeztek a betemetett munkagödrök felszínén.

Az második közmű beszakadás során újabb csatornaszakasz adta meg magát, amely a szakvélemény szerint nem volt ellenálló a csatorna gázokra, de vissza kellett bontani a hibás pótlásokat is, így csaknem száz méteren folyik immár a kármentesítés.

Szerettük volna megkérdezni, hogy indítottak-e eljárást annak kiderítésére, hogy kiknek a hibájából kellett a szakértők szerint legkevesebb 15-16 millió forintos költséggel újra bontani, átépíteni illetve ismételten leaszfaltozni az útszakaszt, de válasz nélkül maradtunk. A cég tájékoztatása szerint a jelenlegi munkálatok hozzávetőlegesen újabb nyolc hetet vesznek igénybe, így nyár közepéig remélhetően véglegesen helyreáll az élet a Kandó iskola illetve a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde közötti útszakaszon.

Szólj hozzá

csatorna alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre