2016. ápr 27.

Kucsák újra megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

írta: Lmagazin
Kucsák újra megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

 

kucsakmatolcsy_1.jpg

Jegybanki botrány ide vagy oda, a fideszes és KDNP-s képviselők, köztük Kucsák László kedden másodszorra is ötmilliós fizetést szavaztak meg Matolcsy Györgynek. Schiffer András szerint viszont nem fizetésemelés jár neki, úgy véli, egy civilizált országban rabszíjon vinnék el a jegybankelnököt. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint fel sem merülhet, hogy Matolcsyt a kormányfő törvényesen meneszthetné.

A jegybank-botrányok ellenére is megszavazta az Országgyűlés kormánypárti többsége, hogy Matolcsy Györgynek ötmilliós legyen a jövőben a fizetése, és kedden másodszor is elfogadták a fideszes, KDNP-s képviselők az Alkotmánybíróság által a titkosítások miatt alkotmányellenesnek ítélt és megsemmisített jegybanktörvény módosítását is.

Az új verzió már csak a Nemzeti Bank többségi tulajdonában lévő cégek gazdálkodását titkosítja, az alapítványokét nem, azaz a közvagyon nem veszíti el közvagyon jellegét. Viszont tíz évig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek devizapolitikai vagy központi pénzügyi érdekeket sértenének. A gazdasági társaságok versenypiaci tevékenységére vonatkozó adatok szintén üzleti titoknak minősülnek, az alapítványok gazdálkodását az Állami Számvevőszék ellenőrzi a jövőben. Az ellenzék a szavazás előtt a T. Házban Matolcsy György menesztését követelte.

Az RTL Klubnak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta, hogy törvényesen fel sem merülhet, hogy a miniszterelnök kezdeményezze Matolcsy György menesztését, hiszen a kormány semmilyen módon nem befolyásolhatja a jegybank működését.

Schiffer András viszont a parlamenti záróvitában éppen arról beszélt, hogy Matolcsy Györgyöt bilincsben kellene elvinni.

„Ami az elmúlt öt napban kiderült, azok után nem fizetésemelést kell kapnia. Egy civilizált országban vezetőszáron viszik el, ha az ügyészség a helyén lenne”

 

A Népszabadságnak ellenzéki képviselők azt mondták, hogy amikor Schiffer András felsorakoztatta kérdéseit, látszott a fideszes képviselőkön, hogy tényleg szégyellik magukat.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) egy sajtótájékoztatón úgy válaszolt egy újságírói kérdésre, hogy

szerinte nem lesz sok Matolcsy György ötmilliós fizetése,

mert a környező országokban a nemzeti bankok vezetőinek magasabb a fizetése ennél.

Kucsák megint támogatta Matolcsy fizetését.

Kerületünk fideszes szavazógépe ismét igennel szavazott a törvényről. Ezzel támogatta, hogy Matolcsy György fizetése 5 millió forintra, helyetteseinek fizetése pedig 90 százalékkal emelkedjen. A fideszes honatya realitásérzékét az sem zavarta meg, hogy a nyugdíjak 0,9!!!! százalékkal emelkednek jövőre.

beremelesek.png

 

 

Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság matolcsy kucsák lászló fidesz-kdnp