2016. jún 06.

Hiányozni fog a 3-as metró

írta: Lmagazin
Hiányozni fog a 3-as metró

16_3_metro_szaniszlo1_kicsi.jpgMegszületett a döntés, hogy ősszel megkezdik az évek óta halogatott 3-as metró felújítási munkálatait, viszont az ország legnagyobb forgalmú vasúti szakaszának három évre való kieséséről szinte semmit sem tudnak a fővárosi családok. Szaniszló Sándor, szocialista képviselő elmondása szerint a várható torlódások csillapítására eddig nem születtek intézkedési tervek és félő, hogy a napi 5-600 ezer utast szállító kék metró kiesése korábban sohasem látott közlekedési zűrzavarhoz vezet, ami jelen helyzetben akár egy-másfél órával is megnövelheti az átszervezésekkel érintettek napi utazási idejét.

Szaniszló Sándor a közlekedés szervezésben jártas szakmai szervezetek javaslatai alapján 8 pontban foglalta össze azokat a feladatokat, melyekkel a hármas metró felújításával járó kellemetlenségeket enyhíteni lehet, ezek fő pontjait önálló előterjesztés keretében a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztette:

1. 150 új autóbuszt kell forgalomba helyezni a metrószerelvények kiváltására. Ezeket a buszokat a főváros vásárolja meg.

2. A kerületben közlekedő 254E, 200E és a 136E gyorsbuszok a felújítás alatt a Nagyvárad térig szállítsák az utasokat.

3. A Határ út és a Nagyvárad tér között az Üllői úton alakítsanak ki buszsávokat.

4. A XVIII. kerületi vasútállomásoknál alakítsanak ki gépkocsik és kerékpárok számára ingyenes parkolóhelyeket.

5. Összefüggő kerékpárutat kell építeni a kerület és a belváros között.

6. A kerületi vasútállomásoktól a Nyugati pályaudvarig ismét lehessen BKV bérlettel használni a vonatokat, gyorsvonati és minden egyéb pótjegy fizetése nélkül.

7. Ugyanezen a szakaszon bővítsék óránként egy szerelvénnyel a közlekedő járatok számát.

8. Már a felújítás megkezdése előtt létre kell hozni egy helyi információs ügyeletet, ahová a pestszentlőrinciek és pestszentimreiek javaslatokkal, panaszokkal fordulhatnak.

Szólj hozzá

mszp szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre 3-as metró