2016. jún 30.

Erősebbek lettek a lombzsákok

írta: Lmagazin
Erősebbek lettek a lombzsákok

lombzsak_kicsi.jpgÚj, önmagától lebomló lombzsákokat hozott forgalomba év elején a fővárosi hulladékkezelő cég, az FKF Zrt. A környezetvédelem fontossága miatt a terv még életszerű is lehetett volna, ám a kertvárosi házakban levágott zöldhulladék ideiglenes tárolására hivatott zsákok két-három nap alatt szétmállottak, még mielőtt a szemetesek elvihették volna. A kertművelőknek további bosszúságot jelentett, hogy harminc százalékkal drágábban is adják darabját, miközben az önkormányzatok többsége spórolásra hivatkozva megszüntette azt a gyakorlatot, hogy néhány zsákot ingyenesen biztosít a számukra.

- A senkivel sem egyeztetett áremelés és a selejtes kivitelezés miatt kifogást emeltem a főváros vezetésénél, a nehezen magyarázható fura árdrágítást nem tudtam velük visszavonatni, de legalább a lombzsákok minősége mostmár elfogadható - számolt be lobbizása eredményéről Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő, egy kép erejéig mutatva, hogy ő is rendszeres felhasználója a zöldhulladék gyűjtésére szolgáló lombzsáknak.

A hivatalos tájékoztatás szerint az új zsákok 7-8 napig nem bomlanak le feltéve, ha nedvességtől és napfénytől viszonylag védett helyen tárolják. Akik többet használnak fel belőle jobban járnak, ha tizes kiszerelésben vásárolják meg 2350 forintos csomagáron.

Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre