2017. sze 01.

Becsődölt a Bókay iskola felújítása

írta: Lmagazin
Becsődölt a Bókay iskola felújítása

bokay_iskola_k.jpg"Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője lobbitevékenységének és a kormánnyal összehangolt munkájának eredményeként mintegy 200 millió forintos keretösszegből két iskola és egy bölcsőde újulhat meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében." - hirdette nyár elején a fideszes képviselő közpénzből fenntartott házi médiája. A nagyszabású projekt része lett volna a Bókay Iskola külső homlokzatának szigetelése és a nyílászárók cseréje is.

A munkálatokról egy méretes hirdetőtáblát is kitettek az iskola bejáratához, hogy jól lássa mindenki, aki arra jár és nem mellékesen szavazati joggal rendelkezik.

Ehhez képest a szeptember elsejei tanévnyitó ünnepségen a tanulókat elkísérő szülők csak a régi retro állapottal találkozhattak, mert a hírek szerint az önkormányzat alaposan elbaltázta a beruházást. Igaz felszereltek egy sor fehér műanyag ablakot, de lehet azokat is vissza kell bontani, mert figyelmen kívül hagyták, hogy a Bókay iskola a XVIII. kerület legrégebbi intézménye. A 2003-ban száz évesként ünnepelt, patinás épületre a szabályok szerint csak eredeti korhatású nyílászárókat kellene felhelyezni, így most teljes a bizonytalanság.

Az önkormányzat egyelőre hallgat az ügyben, a helyzet kínosságát ezzel együtt érezhetik, mivel a tanévnyitó előtti éjszakán sunyi módon leszerelték és a városgazda raktárba szállították a Bókay iskola felújítását beharangozó hirdetőtáblát. Kucsák László fideszes képviselő pedig az eredeti tervekkel ellentétben nem vett részt a Bókay iskola rendezvényén, mivel más "hivatali elfoglaltsága" adódott.

Szólj hozzá

alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló városgazda zrt bókay iskola