2017. sze 05.

Brutális zaj és gazdátlanság Erzsébet-Bélatelepen

írta: Lmagazin
Brutális zaj és gazdátlanság Erzsébet-Bélatelepen

belatelep_8k.jpgAz utóbbi hetekben számos lakossági észrevételt kaptunk amelyek azt kifogásolták, hogy Erzsébet-Bélatelepen néhány csendesebb év után ismét megnőtt a felszálló repülőgépek által okozott zaj, sok helyen ápolatlan a közterület, a helyben élők panaszaival nem igazán törődik az önkormányzat.

 

Tény, hogy a repülőgépek kemény zúgása valóban végig kísérte a terepszemlénket. Könnyen lehet igazuk van azoknak, akik szerint az átlagosan négypercenként ismétlődő, hajnaltól éjszakáig tartó felszállások turbinazaját lehetetlen megszokni. Az önkormányzat lobbijának köszönhetően néhány éve az induló gépeket kötelezték, hogy elkerüljék a környező utcák nyomvonalát, állítólag ez a szabály ma is él, csak nem figyel senki a betartására.

 

Erzsébet Bélatelep másik megoldatlan problémája a Felsőcsatári út átmenő forgalma, ami egészségtelenül nagy zajjal és porterheléssel sújtja a közelben élőket. Sajnálatos módon a helyzet nem javult semmit, némi változatosságot csak az egyik buszmegállóban hosszabb ideje gyűjtögetett szemeteszsákok jelentettek.

belatelep_2k.png

belatelep_4k.jpg belatelep_5k.jpg

 

Bejárásunkat az Álmos utca mentén folytattuk, ahol szórvány szemeteléseket láttunk az erdő szélén, a Tas és az Attila utcában pedig hiányos, vagy több éve tönkrement járdaszakaszok éktelenkedtek. A Karinthy utcában viszont nagy halom, valahonnan hátramaradt kőtörmelék áll a közterületen.

 

A terepszemle végén a reptér központjának is helyet adó Igló utca környékét jártuk be, ahol a helyiek elmondása szerint az önkormányzattól az utóbbi három évben senki sem tette tiszteletét, vagy ha igen az nagy titokban történhetett. Bátran mondhatjuk, hogy a kerület legelhanyagoltabb, már csaknem vadregényes területén jártunk. A Tapolcsány utcában a járda helyén több méter magas fák és buja aljnövényzet található, a szemközti területen többszáz műanyag palack szétdobálva, közben egyszerre hallani a felszálló repülőgép, az éppen elhaladó vonat és a gyorsforgalmi úton közlekedő gépkocsik összeadódó szimfóniáját.

 

Erzsébet-Bélatelep megválasztott képviselője Dömötör István, fideszes alpolgármester, aki költségtérítéssel együtt havi 830 ezer forintot visz haza. Dömötör István a 2014-es megválasztása óta több, mint 29.000.000, azaz huszonkilencmillió forinttal gazdagodott.

 

 belatelep_1k.png

belatelep_6k.jpg

Szólj hozzá

alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre Dömötör István