2017. sze 11.

A XVIII. kerületbe ért a nagy lakás trükk

írta: Lmagazin
A XVIII. kerületbe ért a nagy lakás trükk

havanna_lakas.jpgNégyszáz helyi család vár hosszabb ideje arra, hogy az egyre magasabb albérleti díjak szorításából kikerülve önkormányzati lakáshoz jusson. Pestlőrincen van ugyan 150 üres önkormányzati ingatlan, ám a fideszes vezetés valamiért nem siet döntést hozni a lakások kiutalásáról.

A szeptemberi képviselő testületi ülésre viszont beterjesztették, hogy a lakásállomány egy része mostantól az önkormányzati tulajdonban lévő Városgazdához kerüljön, aki a "saját céljai" szerint - lényegében a nyilvánosság kizárásával - dönthet arról kik kaphatják meg a lakások kulcsait. A Városgazda már rendelkezik a volt Malév készenléti épület 52 lakásával, most első körben 10 további értékes ingatlant szerezhetnek meg, amelyek a kerület központi részén lévő 29-53 négyzetméteres, a leginkább keresett 1-2 szobás lakások.

Városházi forrásunk szerint 4-5 csoportra bontva az önkormányzati lakásállomány értékesebb elemei akár teljes egészében a Városgazdához kerülhetnek, ettől kezdve szolgálati lakásnak álcázva megnyílhat az út a haveri alapon történő ingatlanosztogatás előtt. A félelem megalapozottságát erősíti, hogy néhány évvel ezelőtt az akkori, vidékről szerződtetett aljegyző nagyon szeretett volna beköltözni egy újszerű, Kossuth Lajos téri kétszobás lakásba. A hatalom szándéka itt balszerencsés módon idő előtt kiderült, így a borítékolható közfelháborodást a fideszes vezetés akkor nem merte felvállalni.

Néhány kiválasztott tehát ismét jól fog járni, kár, hogy a hivatalban arra kérdésre nincs válasz, hogy mi lesz a közel ezer gyermeket nevelő, négyszáz lakáspályázó család kérelmének a sorsa. Az elcsatolt ingatlanokat is felsoroló önkormányzati előterjesztés itt található: http://www.bp18.hu/images/2017_TUI/szeptember/KT/KT-168.pdf

Szólj hozzá

lakás xviii pestszentlőrinc pestszentimre városgazda zrt