2018. feb 28.

Megfúrták Kucsák teniszstadionját?

írta: Lmagazin
Megfúrták Kucsák teniszstadionját?

A Városliget, a Római part, vagy éppen a Péterhalmi erdő után a Margit-szigeten található fák is veszélybe kerültek, amikor egyéni képviselői indítványra egy abnormális méretű teniszstadion építésére adott zöld utat a parlament fideszes többsége. Az egyik előterjesztő Kucsák László volt.

A javaslat szerint jövő év december 31-ig kell megépülnie a Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna lebonyolításához szükséges stadionnak, ami 26 méter magas, és legalább 14500 négyzetméter alapterületű lehet. A magasság azért is érdekes,mert az épület így magasabb lenne, mint a Groupama Aréna.

tenisz.jpg

A beruházást a Fidesz stratégiai jelentőségűnek tartja,ezért nem nyílt, hanem eleve korrupciós meghívásos közbeszerzést hirdettek, amelyre három céget hívnak meg. (Mészáros, Garancsi, Tiborcz) Tekintettel arra, hogy a javaslat egyik előterjesztője (a másik Szűcs Lajos volt, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke) maga Kucsák „Fanyűvő” László volt, felvetődik a kérdés,ha a Margit-szigettel ezt tenné, milyen valódi sors várhat a Péterhalmi erdőre?

A Kucsák által megfogalmazott javaslat szerint ugyanis „figyelmen kívül hagyhatják a fák védelmére és az árvízvédelemre vonatkozó önkormányzati rendeleteket.”

A döntés ellen Tarlós István főpolgármester is kikelt, aki közölte: a Főváros nem hajtja végre a döntést. Az ügyben egyeztetett Rogán Antallal is, akitől azt az ígéretet kapta, hogy felülvizsgálják a döntést. Erre azonban már csak a választások után kerülhet sor, mivel a Parlament addig már nem ülésezik. Kucsák László tehát duplán aggódhat április 8-án, mivel a várható bukás nemcsak a mandátumába kerülhet, de a tető alá hozni kívánt meghívásos üzlet is meghiúsulhat

tenisz_torveny.png

Szólj hozzá

korrupció pestszentimre alkalmat kucsák lászló Pestlőrinc faírtás