2018. már 22.

Foggal körömmel védi a kamupártokat a kerületi választási iroda.

írta: Lmagazin
Foggal körömmel védi a kamupártokat a kerületi választási iroda.

Foggal körömmel védi a kamupártokat a kerületi választási iroda. A választás tisztasága felett őrködni hivatott szervezet legutóbbi ülésén többségi szavazással akadályozta meg, hogy kiderüljön, történt-e választási visszaélés.

Eddig számos alkalommal bebizonyosodott, hogy a fideszes jelölt ajánlóíveiről másolta a Lendületben Magyarországért nevű kamupárt az ajánlásokat. A sort Zugló nyitotta. Itt tételesen kiderült, hogy 27 esetben egyezik az ajánlások sorrendje a Fidesz és a Lendületben Magyarországért nevű kamupárt ajánlóívei között. A helyi jelölt Lévai Katalin ki is esett. Az ipari méretű hamisítás következő buktája Újpalota volt. Itt is személyi és sorrendi azonosságok merültek fel. Az ügy két gyanúsítottja a Lendületben párt és a Fidesz helyi jelöltje. Nem kellett sokat várni a következő esetre. Lebuktak Erzsébetvárosban is. Itt a rendőrség már lefoglalta a Fidesz és a Lendületben Párt ajánlásokat. A fentiek egyértelműen rávilágítanak arra,

hogy ahol a választások tisztasága felett őrködni hivatott választási bizottságok végzik a munkájukat, minden esetben kiderült, hogy VÁLASZTÁSI CSALÁS TÖRTÉNT!

Na de mit tesz a kerületünk?

A jelek szerint mindent elkövet azért, hogy védje a korábban már többször lebukott kamupártot, és annak jelöltjét. Nézzük végig kronológiailag a helyi történteket. 

A botrányok kirobbanásával párhuzamosan, 2018. március 8-án a kerületi választási bizottságba, az ellenzéki jelölt által delegált tag írásban kezdeményezte az ajánlóívek összehasonlítását. Másnapi válaszlevelében a kerület Jegyzője arról tájékoztatta a delegáltat, hogy az összehasonlításra csak a választási iroda munkatárai, összehasonlításra csak a választási bizottság döntése alapján van mód.

 elso_valasz_level.png

A kerületi választási bizottság március 21-i ülésén napirendre került a kérdés. A demokratikus pártok delegáltja  kezdeményezte, hogy a bizottság döntsön arról, hogy összehasonlítja a Lendületben Párt és a Fideszes jelölt ajánlóíveit. A Jobbik által delegált bizottsági tag egyetértett a javaslattal, de ennél még tovább ment, ő az összes, nyilvántartásba vett jelölt ívének átvizsgálását javasolta a bizottságnak. Ezt követően  a bizottság szavazott a javaslatról, ahol az önkormányzat által delegált tagok, valamint a fideszes és a munkáspárti tag szavazataival

4:2 arányban elutasították, hogy lehetőség nyíljon a visszaélés gyanús esetek feltárására. 

szavazas.png 

A jegyzőkönyv tanúsága szerint az alábbi személyek voltak azok, akik megvédték a kerületi kamupártokat.

  1. Cselovszki Jenő
  2. Dr. Bakos Péter Ádám
  3. Dr. Nemeskéri - Kutlán Endre (Fidesz - KDNP delegált)
  4. Oravetzné dr. Keresztúri Mária (Magyar Munkáspárt delegált.

 

A fenti döntés nehezen magyarázható, hisz a testületnek lenne feladata, hogy őrködjön a választások tisztasága felett. Jelen esetben azonban szemmel láthatóan épp az ellenkezőjét teszi. Ez szégyen!

 

 

 

Szólj hozzá

csalás pes fidesz-kdnp cselovszky jenő Pestlőrinc választások 2018 Dr. Bakor Péter Ádám Dr. Nemeskéri Kutlán Endre