2018. júl 24.

Augusztustól rászabadul a pokol Erzsébet - Bélatelepre.

írta: Lmagazin
Augusztustól rászabadul a pokol Erzsébet - Bélatelepre.

Új felszállási eljárásrend lép életbe 2018. augusztus 16-tól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A megváltozott szabályok tovább fogják terhelni Erzsébet - Bélatelep lakosságát.

2018. augusztus 16-án lép hatályba az az új eljárásrend, amely a 31 R és 31 L pályák használatát szabályozzák. A szerkesztőségünk birtokába került dokumentumok szerint az új eljárásrend megszünteti azt a korábban még a 2010-ig létező zajtanács által kiharcolt eljárásrendet, amely a gépeket a felszállást követően egy fordulóval kivitte a kerület fölül. (Mint ismeretes, a repülési szakemberekből álló zajtanácsot a kerület jelenlegi fideszes vezetése 2010-ben feloszlatta). Augusztus 16-tól életbe lépő új eljárásrend szerint a Pest felé felszálló gépek végig fognak repülni Erzsébet - Bélatelep fölött. 

Az itt lakók nyugalmát tovább keseríti az a változás is, amelynek eredményeként hatszor nagyobb éjszakai forgalom várható. A feloszlatott zajtanács által kiharcolt éjszakai repülési korlátozás, amely értemében a mélyalvás időszakában éjfél és hajnal 5 között mindössze 5 gépet engedélyezett a repülőtér számára a jövőben 30-ra fog változni. 

Az önkormányzat tétlenül nézi az eseményeket. A kerület polgármestere és a körzet fideszes önkormányzati képviselője, Dömötör István - aki ellenzéki képviselőként még a gyorsforgalmi út blokádjával fenyegetett a repülőtéri zajterhelés miatt - ezúttal nem tesz semmit. A rendelkezésünkre álló dokumentumok szerint a kerület vezetése tétlenül szemlélte végig az új szabályok előkészítését, és bevezetését.

 

 

 

Szólj hozzá

pestszentlőrinc dömötör istván erzsébet-bélatelep 18 kerület gazdátlanság