Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2022. nov 24.

Pazarlást követel a Fidesz Pestszentimrén: olyan parkolót akarnak, amit hamarosan el kellene bontani

írta: Lmagazin
Pazarlást követel a Fidesz Pestszentimrén: olyan parkolót akarnak, amit hamarosan el kellene bontani

Fideszes javaslat arra, hogyan dobjunk ki 200 milliót az ablakon.

levai.jpg

Senki sem kényszerítheti 200 millió forint elpazarlására a XVIII. kerület vezetését – tette világossá Kőrös Péter alpolgármester, arra reagálva, hogy Pestszentimrén a Fidesz egy olyan P+R parkoló építését sürgeti , amit aztán hamarosan el kellene majd bontani.

  varoskozpont.jpg

Az MSZP-s városvezető demagóg felelőtlenségnek nevezte dr. Lévai István Zoltán fideszes képviselő javaslatát, hogy egy bontásra ítélt parkoló épüljön Pestszentimrén a központi vasútállomásnál. Az alpolgármester szerint a fideszes politikus is tudja, hogy a kérdéses területet hamarosan teljesen átépítik , ezért ha oda most bármi épülne, azt akkor el kellene bontani. „Lévai úr tisztában van vele, hogy azon a helyen egy közlekedési csomópont épül. Alig ...

Tovább Szólj hozzá

2019. sze 19.

Gyerekekkel kampányol, céges levelet ír a fidesz jelöltje.

írta: Lmagazin
Gyerekekkel kampányol, céges levelet ír a fidesz jelöltje.

71169749_2756639984360067_2849252025374343168_n.jpg

A jelek szerint a "semmi nem számít a kampányban" elvet követi a Lakatos lakótelepen bevetett Müller Gyöngyi fideszes képviselőjelölt. Legutóbb gyermekekkel kampányolt, most céges papíron, közpénzen irogat a válaszóknak.

A Lakatos lakótelepről és a 2-es számú körzetről érdemben kijelenthetjük, hogy fidesz sújtotta övezet. 2010 óta már két fideszes önkormányzati képviselőt fogyasztott itt el a kormánypárt. 2010 - 2014-ig Pásztor János , 2014 - 2019 között Torma Beáta volt a lakótelep képviselője. Kettőjükben három közös dolog volt:

  1. Mindkettőjüket egy ciklus után kirúgta lecserélte a Fidesz.
  2. Egyikük sem szólalt fel egyetlen egyszer sem a képviselő testületben.
  3. Mindketten milliókat kaptak ezért.

Az ...

Tovább Szólj hozzá

hazugság átverés alkalmatlanság banyár lászló Fidesz Ricsóka Müller Gyöngyi semminemszámít

2019. sze 05.

Tovább titkolják Bauer bulijának számláit

írta: Lmagazin
Tovább titkolják Bauer bulijának számláit

bauer_rgb_masolata.jpg

17.6 millió forint. Tavaly ennyi közpénzt költött a város fideszes vezetése a Vasvári napokra. A számlákat azonban nem hajlandó nyilvánosságra hozni.

Évek óta rendezik meg nyár elején a Vasvári Napokat, amely rendezvény a kezdeti háromnapos, ám fellépők tekintetében meglehetősen szegényes fesztiválból mára egynapos eseménnyé silányult. 

Bár tavaly az EDDA, idén pedig az R-Go is fellépett, a költvégvetéshez képest szinte üres programkínálat várta a Sporkastély melletti parkolóba látogatókat. Talán ez, talán a tűző napon, árnyék nélkül eltöltendő idő minden évben távol tartja a közönséget az eseménytől

Ezért is különösen érdekes, hogy évről évre emelkednek a költségek. A szervezéssel korábban ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 02.

Egy játszótér amit háromszor adtak már át.

írta: Lmagazin
Egy játszótér amit háromszor adtak már át.

Alighanem új rekordot döntött a kerület fideszes vezetése. Három év alatt háromszor adták át a kerület egyik játszóterét. 

Pestszentlőrinc - Pestszentimre egy sportos kerület. Ezúttal új sportkategóriát vezetett be, az egy objektum többszöri átadását. A gyakorlaton elsőre talán jót derül a kedves olvasó, de a háttérben húzódó motivációk sajnos elég kínosak. Alig két és fél hónap múlva önkormányzati választásokat tartanak, és hát a kerület vezetése nem tud túl sok eredményt felmutatni. Így jobb híján a jelek szerint azt találták ki, hogy megpróbálják eladni újra és újra ugyanazt a beruházást. 

Na de lássuk az érintett játszótér átadásait kronológikus sorrendben.

Az első:

2016. november 21-én adta ...

Tovább Szólj hozzá

hazugság átverés attila;ughy attila; hozzánemértés fidesz-kdnp

2019. ápr 06.

Szaniszló Sándor - a 18. kerület polgármester jelöltje

írta: Lmagazin
Szaniszló Sándor - a 18. kerület polgármester jelöltje

img_6186_kicsi.jpgFiatal korát Aradon töltötte, negyvenkilenc éves, egy tízéves éves ikerpár édesapja. Közgazdász, angol felsőfokú nyelvvizsgája van. 2010 előtt nyolc éven át a kerület alpolgármestere volt. Hivatali ideje alatt adták át a Sportkastélyt és a pestszentimrei szakrendelőt. Munkájának eredménye a lakótelepeken megvalósult panelprogram, illetve a Városőrség létrehozása. Fővárosi képviselőként sokat tesz a tömegközlekedés helyzetének javításáért, neki köszönhetően sikerült feltárni a Cséry-telepen a nagyüzemi talajmérgezést

Az előválasztást követően elsőként kereste fel Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet, hogy a támogatását kérje a Kerület számára legégetőbb problémák megoldásában. Budapest leendő ...

Tovább Szólj hozzá

polgármester xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2018. dec 19.

Újabb 500 millióval drágul a Lőrinci Sportcsarnok

írta: Lmagazin
Újabb 500 millióval drágul a Lőrinci Sportcsarnok

ughy_500.png

Ughy Attila saját facebook oldalán jelentette be, hogy 5 nap alatt újabb 500 millió forinttal drágult a Lőrinci Sportcsarnok felújítása. Már 2,7 milliárdnál tart a felújítás költsége.

Kerület szerte dagad a botrány a Lőrinci Sportcsarnok felújításából. Mint arról már korábban mi is beszámoltunk , a csarnok tervezett felújításának költségei az elmúlt két évben naponta másfél millió forinttal drágultak. A két év alatt a duplájára, 2,2 milliárd forintra drágult beruházást egy ismert fideszes kötődésű cég, a Bástya Millenium Zrt, egyedüli ajánlattevőként nyerte el. A képviselő testület múlt hét csütörtöki ülésén, az ellenzék tiltakozása ellenére, Ughy Attila javaslatára 1,1 milliárd forint hitelkeret ...

Tovább Szólj hozzá

stadion korrupció ughy attila fidesz-kdnp Pestlőrinc Bástya Milennium lőrinci sportcsarnok

2018. dec 17.

1,1 milliárd forint hitelt vesz fel az Önkormányzat.

írta: Lmagazin
1,1 milliárd forint hitelt vesz fel az Önkormányzat.

ughy_hitel.png

A képviselő testület fideszes többsége megszavazta Ughy Attila polgármester javaslatát, így az önkormányzat 1,1 milliárd forinttal bővíti hitelkeretét. Az indoklás szerint kell a pénz a Lőrinci Sportcsarnok felújítására.

Milliárdos hitelbe veri magát az önkormányzat azért, hogy el tudja indítani, a Fideszes vállalkozó által elnyert beruházást. Mint arról korábban már beszámoltunk , a Lőrinci Sportcsarnok felújítását egyedüli ajánlatttevőként egy olyan vállalkozás nyert el több, mint 2 milliárd forintért, amelynek vezetője, korábban fideszes önkormányzati képviselő volt. Kerületünk vezetése, bár korábban esküdöztek rá, hogy a csarnok felújítására megvan a pénzügyi fedezet, most 1,1 milliárd forintos hitelt vesz ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz hitel ughy pestszentlőrinc pestszentimre 18 kerület Bástya Milennium lőrinci sportcsarnok

süti beállítások módosítása