2011. júl 25.

Szemétben végzik a volt Steinmetzesek, Hunyadisok második felvonás.

írta: Lmagazin
Szemétben végzik a volt Steinmetzesek, Hunyadisok második felvonás.

Szerkesztőségünk számolt be róla, hogy szemétben végezte több évfolyam tablója a (Hunyadi Mátyás) Sztehlo Gábor Gimnázium udvarán.

Csak a nyilvánosság segített abban, hogy Cselovszki Jenő, az intézmény újonnan, az egyház által kinevezett igazgatója felvegye a kapcsolatot a kerületi Helytörténeti Gyűjteménnyel. A találkozóra a mai napon 11 órakor került sor. Információink szerint a gimnázium első embere csak jóval azt követően vette fel a kapcsolatot az PHIGY munkatársaival, hogy a hír napvilágot látott.
Amint ismeretes a képviselő testület fideszes többsége idén májusban döntött úgy hogy kerületünk legrégebbi középiskoláját rekord sebességgel átadja az Evangélikus Egyháznak. A döntést megelőzően az Ughy Attila polgármester, valamint az egyház képviselői is ígéretet tettek arra, hogy a gimnáziumban tanító pedagógusok megőrizhetik állásukat, valamint hogy ápolni fogják a patinás intézmény hagyományait.
Petrovai László, az LMP kerületi képviselője a hír megjelenését követően tájékozódott a kérdésben, és bejegyzésében elmondta, hogy a Helytörténeti Gyűjtemény már korábban jelezte az evangélikusoknak, hogy minden olyan tárgyat, amire esetleg nem tartanak igényt, a Gyűjtemény befogad.
Szerkesztőségünk megkereste a kerületi képviselő testületben lévő legnagyobb ellenzéki képviselőcsoportot a kérdésben. Kőrös Péter, az MSZP frakcióvezetője az ügy kapcsán emlékeztetett arra, hogy már több napilap is beszámolt, hogy az ígéretek ellenére milyen botrányos körülmények között bocsátottak el több tanárt a gimnáziumból. Jelek szerint a hagyományok ápolására tett fogadalom is a „konténerbe” került. A képviselő reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a „nem lesz kötelező a hittan” valamint továbbra is "szívesen látjuk a kerületieket a gimnáziumban" ígéretek nem jutnak a kidobott tablók, és az elbocsátott pedagógusok sorsára.
Szólj hozzá