2011. aug 16.

Újabb pofon a kerületnek

írta: Lmagazin
Újabb pofon a kerületnek

A XVIII. kerület kimaradt a kerékpárút hálózat bővítéséből.

Sokadik alkalommal derült fény arra, hogy kerületünk polgármesterének lobbi ereje lényegesen gyengébb, mint a környező települések első embereié. A napokban jelent meg a hír, hogy közel 700 millió forint európai uniós támogatás felhasználásával új kerékpárutak épülnek a főváros négy kerületében. Jelen esetben a XVII. a XXI. a X. és a III. kerület lakói örülhetnek annak, hogy bővül kerületükben a kerékpárutak hálózata. Sajnálatos módon az elmúlt egy évben egyre inkább hozzá kell szoknunk, hogy Budapest XVIII. kerülete nem szerepel a nyertes pályázók között.

Lássuk, hogy miben különböznek tőlünk, és miben hasonlítanak ránk  ezek a kerületek, vajon mi lehet az ottani siker oka?

Szomszéd kerületünk (XVII.) élén Ríz Levente áll, aki egyben kerületének egyik országgyűlési képviselője is. A harmadik kerületet Bús Balázs vezeti, aki szintén országgyűlési képviselő is egyben. Kőbányát (X. kerület) Kovács Róbert vezeti, akinek ez az egyetlen közfunkciója. A pályázat negyedik nyertese Csepel, ahol Németh Szilárd a polgármester, aki egyben a kerület egyik országgyűlési képviselője és tagja a Fidesz fővárosi frakciójának is. 

Ez az a pont, ahol hasonlóságot lehet felfedezni a mi kerületükre vonatkozóan is. Ughy Attila a polgármesteri tisztségen túl, szintén országgyűlési képviselő, és fővárosi képviselő egyben. Ughy Attila ráadásul kifejezetten jó viszonyt ápol csepeli kollégájával, hisz kerületünk legnagyobb vállalatának (Vagyon 18.) igazgatósági elnöke Werner Péter, egyben a Csepeli vagyonkezelő (CSEVAK) első embere is. 

Azonban a jelek szerint sem az Ughy Attila által betöltött sok funkció, és még a jó kapcsolatok is kevésnek bizonyultak annak érdekében, hogy kerületünk eredményes legyen kerékpárút hálózat bővítésére kiírt pályázaton. 

Sajnos ez már a sokadik alkalom, amikor arról kell beszámolnunk, hogy kerületünk nem rendelkezik megfelelő lobbi erővel. Mint például azt korábban már megírtuk, több kerületi társasház értesült arról, hogy visszavonták a korábban megnyert támogatásokat.

Mindezek fényében nem lehet azon csodálkozni, hogy Pestszentlőrinc - Pestszentimre egyre inkább a leszakadó, vesztes kerületek táborát  gyarapítja. 

Szólj hozzá

alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre vagyon 18 zrt attila;ughy attila; wermer péter