2011. aug 26.

Melegrekord, és bezárt az egyetlen strand a kerületben.

írta: Lmagazin
Melegrekord, és bezárt az egyetlen strand a kerületben.

 

Tegnap kerületünkben dőlt meg a budapesti melegrekord. A hivatalos adatok szerint csütörtökön 38 fokot mértek a kerületben. A hőségriadót kerületünk új vezetése bezárt stranddal köszöntötte.

Több tucat felháborodott szülő és gyermekeik álltak tegnap tanácstalanul a Bókay kert bejáratánál. Ott ugyanis azzal kellett szembesülniük, hogy kerületünk egyetlen kültéri medencéjét a kerület vezetése bezáratta. Az egybegyűltek szinte egyöntetűen fejezték ki értetlenségüket amiatt, hogy miért kell egy kültéri medence karbantartását a legmelegebb napokra időzíteni.

Az elmúlt időszakban számtalan nyilatkozatban olvashattuk Lévai István Zoltán, városüzemeltetésért felelős alpolgármestertől, hogy a régi, általuk nem megfelelőnek minősített cégvezetési gyakorlattal szakítanak a kerületben. Ennek a szakításnak az eredménye ma már egyre több helyen szembeötlő. Kerületünkben térdig ér a gaz és a parlagfű, közterületeink egyre szemetesebbek, és most sikerült a strandmedence nyári felújításával megörvendeztetniük az itt élőket.

A kerület vezetése az önkormányzat tulajdonában álló vállalatok élére – egy kivételtől eltekintve – nem kerületi, de sok esetben még csak nem is budapesti vezetőt nevezett ki. Így történt ez a Bókay kert esetében is, amelynek élére tavaly Csempesz Iván webtartalom tanácsadót nevezte ki a kerület Fidesz-KDNP többség. Csempesz Iván etyeki lakos, így ő is azon kerületi vezetők sorát gazdagítja, akiknek nem kell nap mint nap döntéseinek következményeivel szembeülniük. Nem csoda, hogy kerület szerte egyre többen hívják „zsoldosoknak” a Csempesz Ivánhoz hasonló vezetőket.

Azon kerületiek, akik pedig az iskolakezdés előtti utolsó forró hétvégét kénytelenek lesznek meleg lakásaikban elviselni megnyugtatásul álljon itt Ughy Attila polgármester hitvallásának egyik kulcs mondata:

„Mi mindenért vállaljuk a felelősséget.”

Persze ha ezek után valaki úgy döntene, hogy számon kéri Ughy Attilán, hogy miért van a legnagyobb melegben zárva a kerület egyetlen strandja csalódni fog. Mint ismeretes, Ughy Attila húzott egy vonalat. Ennek az egyik oldalán ő áll, a másikon mindenki más. Átjárás pedig nincs. (Ughy Attila lezáratta a hivatalban a titkárságára vezető folyosót, így gyakorlatilag lehetetlen bejutni hozzá)

 

Szólj hozzá