2011. aug 31.

Miért nem járnak a lakatos-telepiek a Nefelejcs-pihenőparkba?

írta: Lmagazin
Miért nem járnak a lakatos-telepiek a Nefelejcs-pihenőparkba?

Szerkesztőségünk korábbi cikkében már foglalkozott a Nefelejcs-pihenőparkban (leánykori nevén Büdi-tó) található állapotokkal. Utóellenőrzésünk során örömmel vettük észre, hogy a park kaszálása többé-kevésbé sikerült. Bár ez nem tett túl jót a látványnak.

A kaszálás következtében láthatóvá vált az a mérhetetlen mocsok, ami okkal riaszthatja a potenciális látogatókat. A padok és sétaút környezetében milliószámra található eldobált zsebkendő, palack, üvegszilánk, cigerettacsikk, miegymás. Nem csoda, ha látogatót az ottjártunkkor egyet sem találtunk.

A hajléktalanok újra visszaszoktak a területre, látogatásunkkor is voltak érdekes alakok (nem látogatók), akik gépjárművel közelítették meg a területet, miközben korábban sorompót létesítettek a behajtások megakadályozására.

Sajnos, a terület bizonyos részein a Városüzemeltető elhanyagolta a korábban kiírtott bozót írtását, itt most allergén növények élik mindennapjaik egyhangú sivárságát.

A terület képviselőjének, Pásztor Jánosnak eddig nem sikerült értékelhető előrelépést elérnie a témában, pedig csak méltányolható fenntartást kéne kijárnia  a Városüzemeltető ügyvezetőjénél. Pásztor úrnak, a testület Tulajdonosi Bizottságának tagjaként meg lenne a lehetősége tájékoztatást és sürgős intézkedést kérni Péntek Tamástól a témában, de a képek tanulsága szerint még sokaknál tart a nyári szünet.

Ábrányi Bélát, korábbi képviselőt - aki hosszú éveken keresztül sikeresen küzdött a tó környezetének rendbetételéért - sikerült felhívni, aki a helyzetet nem kívánta részletesen értékelni, pusztán annyit mondott: "Idén tavasszal 19 fát sikerült ültetni az önkormányzat akciójának keretében, ebből én rendszeresen locsolok 10-12 darabot, de sajnos nem rendelkezem a megfelelő hosszúságú locsolótömlővel, így a többihez nem férek hozzá. Nagyon fontos lenne, ha a Városüzemeltető gyakrabban jönne a lajtoskocsikkal, mert nagyon drágák voltak azok a facsemeték ahhoz, hogy kipusztuljanak!"

Reméljük, hogy Ábrányi úr kérései eljutnak a Városüzemeltető ügyvezetőjéhez, vagy az önkormányzat felelőséhez, Lévai Istvánhoz, mert egyre méltatlanabb helyzetbe kerül a korábbi fejlesztés.

Szólj hozzá

lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre ábrányi városüzemeltető péntek tamás lakatos lakótelep hozzánemértés pásztor jános büdi tó nefelejcs pihenőpark