2012. jan 11.

Rekord szinten az üzemanyagok ára.

írta: Lmagazin
Rekord szinten az üzemanyagok ára.

A mai 10 forintos emelés hatására mindne korábbi rekordot megdöntött az üzemanyagok ára Magyarországon.

Legutoljára alig több, mint egy hete az ÁFA kulcs 27%-ra történő emelése miatt  kellett a kerületieknek szembesülniük áremelkedéssel a kutakon. A jelenlegi drasztikus drágulás mögött a forint dollárral szembeni mélyrepülése áll. A szakértők szerint ez utóbbi egyértelműen az Orbán-kormány gazdasági szabadságharcának következménye. Sajnos kerületünk első embere, Ughy Attila ez elmúlt közel másfél évben szavazataival folyamatosan asszisztált ahhoz a szabadságharchoz, amely most látványosan megbukott. Ennek a felelősségében minden bizonnyal osztoznia kell.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (korábbi APEH) nyilvántartása szerint a 2010-es kormányváltáskor átlagosan 326 forintba került egy liter ólmozatlan üzemanyag a kutakon (a gázolajért 304 forintot kértek). Ma ugyan ezen üzemanyagokért 424, illetve 443 forintot kell fizetni a töltőállomásokon. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos dízel személygépjármű 40 literes tankját 5560 forinttal kerül többe megtankolni, mint másfél éve.

Az alábbi árba szemlélteti az üzemanyagok áremelkedését:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üzemanyag árak drasztikus emelkedése miatti kormányzat felelősségéről beszél Szijjártó Péter, Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője is az alábbi videón:

 

Szólj hozzá

üzemanyag attila;ughy attila;