2012. feb 06.

Egy sikersztori margójára

írta: Lmagazin
Egy sikersztori margójára

 Bizonyára igen sokan lélegeztek fel, amikor a Városkép elmúlt számában a Városgazda dívizióvezetője arról számolt be, hogy feladva az elmúlt évek gyakorlatát, idén már a Főkefe fogja takarítani a kerület összes útpályáját: „Korábban a kerületi önkormányzat, noha nem volt feladata, maga is végzett szükség esetén hóeltakarítást a fővároshoz tartozó útvonalakon is. Erre a szűkösebb költségvetés miatt idén nem lesz lehetőség, amit jeleztünk is az FKF-nek. Válaszában a cég képviselete megnyugtatott minket, hogy felkészült a hóeltalkarításra – mondta el Péntek Tamás, a Városüzemeltetési Divízió vezetője.”

Óriási szerencsének mondható, hogy az FKF felkészült a feladatra, így 80 óra után is bizakodva várhatnak a kerületiek a hókotrásra. Az viszont nehézségeket okozhatna, ha a Főkefe csak vonakodva vette volna át a feladatokat. Komolyra fordítva a szót,  kifejezetten érthetetlennek tűnik, hogy 2010 végén szintén Péntek azzal promótálta a cég új beszerzését, egy új sószóró felépítményt, hogy ezzel még magasabb szinvonalon lehet elvégezni a téli síkosság-mentesítést. Úgy tűnik, hogy a milliós tétel nem sokáig szolgálhatta a kerületiek érdekeit, ha idén már a feladatot is elhárítja a cég magától.

Visszatekintve az elmúlt évtizedre, mindezidáig egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy a felkészült településüzemeltető ne tudta volna ellátni téli feladatait. Idén már másodjára kell írnunk az anomáliákról. Reméljük, hogy az oktatási és egészségügyi intézmények átvételekor sokkal szakmaibb alapon történnek meg az egyeztetések az önkormányzat és az állami szervek között, mert a hóeltakarításhoz hasonló blamák nem férnek bele a kerületiek életébe.

 

Szólj hozzá

hazugság felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés városgazda zrt