2012. feb 09.

Dideregnek az óvodások

írta: Lmagazin
Dideregnek az óvodások

Felháborodva sürgetik a megoldást a Gloriett lakótelepen lévő Napraforgó óvodába járó gyermekek anyukái, miután több esetben is 17(!) fokra esett az intézmény belső hőmérséklete.

A nem várt kemény mínuszokkal az óvoda épületének rossz nyílászárói már nem tudják felvenni a harcot, naphosszat együtt fagyoskodnak az ott dolgozó felnőttek és a gyerekek. A szülői számonkérésre az óvoda vezetője, Mezeiné Bakóczai Hedvig elkeseredetten panaszolta, hogy már korábban jelezte, hogy hidegek az épület helyiségei, ám az illetékeseket nem sikerült tettekre sarkallnia.

Annyi mindenesetre történt, hogy kimentek felmérni a helyzetet, de érdemi intézkedés helyett beérték annyi tájékoztatással, hogy az önkormányzat pályázott ugyan egy energetikai korszerűsítési kiíráson, ám azon nem nyert, így nincs mit tenni.

Pótmegoldásként előkerült néhány olajradiátor is, de ettől a helyzet éppen csak elviselhető. Az anyukák attól tartanak, hogy lebetegednek a gyerekek, ami sok család esetében komoly anyagi kiesést jelentene, mivel az új szabályok szerint az otthon maradó szülők táppénze töredéke a rendes munkabérnek, nem beszélve arról, hogy gyakori betegség miatti távollétek esetén a munkáltatók ki is rughatják a dolgozókat.

Egy név nélkül nyilatkozó városházi munkatárs szerint a sajnálatos helyzet amiatt állt elő, hogy Ughy Attila polgármester tavaly leállította a korábbi vezetés 740 millió forintot kitevő energia korszerűsítési projektjét így, ahol az ajtók-ablakok cseréje 2010 során nem fejeződött be, ott bizonytalan időre félbemaradtak a munkálatok.

Szólj hozzá

fidesz betegség gyermek energia átverés óvoda pestszentlőrinc táppénz ughy xviii hozzánemértés