2012. ápr 10.

Súlyos jogtiprás a Városgazda Zrt.-nél.

írta: Lmagazin
Súlyos jogtiprás a Városgazda Zrt.-nél.

Kerület szerte egyre többen hallanak azokról a hírekről, hogy milyen embertelen körülmények között rugdossák ki az önkormányzat vállalatának régebbi munkatársait. Az ügyben most fordulat állt be.

A folyamat a választásokat követően kezdődött, amikor Ughy polgármester megbízásából verőemberek (áhh párdon: biztonsági munkatársak) és adatmentők szállták meg az önkormányzatot és az önkormányzat vállalatait. A feladatuk egyértelműen az elrettentés volt: törvénytelen utasításban megtiltottak mindenfajta a céggel kapcsolatos kommunikációt, korlátozták a munkatársak szabad mozgását, valamint a cégnél lévő informatikai eszközökről megkérdőjelezhető szándékú adatmentést hajtottak végre, amely gyakran személyes (privát és munkaügy és adójog szempontjából védett) információkat érintett. Az irodai munkatársak közül kevesen bírták a megpróbáltatásokat, hogy úgy kezelik őket, mint egy bűnözőt; többen sírva fakadtak. A cégek korábbi vezetőinek hatáskörét jogsértően korlátozták. Az akciókat Ughy háttérembere, Wermer Péter irányította.

Ezt követően az önkormányzat tulajdonában álló vállalatokhoz vidékről érkezett menedzserek megkezdték az elbocsátásokat a cégeknél. Az akkori tisztogatásoknak több tucat, a területen adott esetben több évtizede tisztességgel helytálló munkatárs esett áldozatul. A legtöbb esetben minden szakmai indokot nélkülöző elbocsátások hamar meglátszottak a kerületen. A nem egy esetben több évtizedes tapasztalatot a kerülettel még most is csak ismerkedő vállalatvezetők nem tudták pótolni. Ennek egyik egyenes következménye a városüzemeltetés és a kultúrális terület mára már mindenki számára látható gyakorlati csődje.

2011. évben Werner Péter igazgatósági elnök (a csepeli vagyonkezelő rt. vezérigazgatója, és Ughy Attila polgármester bizalmasa) javaslatára az önkormányzat tulajdonában álló vállalatokat egy részvénytársaságba szervezték. Ekkor érkezett a vállalat humán területéhez két új kolléga Nádas Róbert és Érczes György. Emblematikus kettősük jól jellemzi a jelen politikai kurzus mentalitását, és a kerülettel szembeni alázatát.. Főhőseinknek semmi kötödése nincs a kerülethez, de az adott szakterülethez sem. Érczes György korábban szakácsként dolgozott, míg Nádas Róbert (a mai kurzus szempontjából közellenségnek tekinthető) TESCO-nál szerzett kétes érdemeket. A célnak így azonban tökéletesen megfeleltek.

A feladat pedig nem volt más mint, hogy minél több munkavállalót küldjenek el a vállalattól annak érdekében, hogy a Fideszes vezetés rokonságának álláslehetőséget tudjanak biztosítani. Mialatt jó szakembereket zsaroltak meg, hogy üveggyöngyért cserébe távozzon a cégtől, addig fideszes családtagok és plakátragasztók kerültek virtuális munkahelyekre. (Tucatnyi példát lehetne sorolni, de a felelősség kizárólag az Ughy-Lévay kettősé.)

Visszatérve a Nádas- Érces duó módszeréhez, azt a következők jellemzik. A páros megjelenik az adott “célszemély” munkahelyén, majd közli az illetővel, hogy a kézi táskáján kívül mindent hagyjon a helyszínen, és kövesse őket egy elzárt irodába. Az irodában közlik vele, hogy ki van rúgva és ha nem fogadja el a feltételeket (azaz a semmit), akkor jogi úton hurcolják meg. A megfélemlített kollégák szinte mindig elfogadják az embertelen feltételeket, ahelyett, hogy jogi segítséget kérnének. Pusztán személyiségi okokra hivatkozva nem közlünk részleteket. 

Jelen írásunknak apropóját azonban egy jó hír adja. A vállaltnál csak az Ördög jobb és balkezeként  elhíresült figuráit a jelek szerint utolérte a végzet. Pletykákból arról értesültünk, hogy többen megelégelték a kettős embertelen módszereit, és büntetőfeljelentést tették ellenük és Banyár László ellen. Információink szerint a feljelentéshez hangfelvételt is mellékeltek, amelyen Érczes György és Nádas Róbert szerepel.

 

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság lévai istván zoltán ughy lévay zsoldosok attila;ughy attila; hozzánemértés wermer péter városgazda zrt érczes nádas robert erces gyorgy