2012. ápr 25.

Elszakadóban a cérna: rekordszámú gyilkosság történt áprilisban

írta: Lmagazin
Elszakadóban a cérna: rekordszámú gyilkosság történt áprilisban

Még tart a hónap, de máris 18 honfitársunk vesztette életét különböző erőszakos cselekmények miatt. Április 4-én Kocsolán egy nő megölte az újszülött gyermekét, két nappal később Kulcson egy fiatal férfi brutálisan lemészárolta a családját, 7-én a borsodi Berzéken egy kocsmai négyfős banda karókkal kivégzett egy férfit. Ezen a napon a borzalmak folytatódtak, Hejőszalontán agyonszurtak egy 19 éves fiatalembert, aztán Várpalotán egy 74 éves nőt saját házában gyilkoltak meg.

Múlt kedden hárman lelőtték a soproni lőtér vezetőjét és egy vendégét, három nappal később Balatonakarattyán három holttestet találtak egy házban, akik közül két embert kivégeztek, a gondozottjukat, egy 91 éves asszonyt pedig magára hagytak, aki az ellátatlanság miatt vesztette életét. Hétvégén még egy szekszárdi férfi két gyermekével egy busz elé hajtott és mindannyian szörnyethaltak. Vasárnap a bercsényi ligeti szórakozóhelyen pedig a tulajdonos sörétes puskával agyonlőtt két vele vitába kerekedett vendéget.

A kriminológusok és a szociológiológusok szinte mindegyike a társadalmi erőszak általánossá válását tapasztalja, ami jórészt az életkilátások drasztikus leromlásának köszönhető. Az emberek manapság hamarabb fordulnak erőszakhoz és rendezik a feszültségeket ilyen módon, mint korábban. A szakemberek szerint legkiszolgáltatottabbak a munkanélküliséggel sújtott leszakadt kistérségek népessége és a lakótelepen élők családok.

Arról nem tudni készülnek-e kormányzati számítások arról, hogy a sorozatos megszorítások és az elhibázott gazdaságpolitika még hány ember életébe fog kerülni.

 

Szólj hozzá