2012. máj 07.

Gusztustalan "Gányató" a Bókay-kertben

írta: Lmagazin
Gusztustalan "Gányató" a Bókay-kertben

Szúnyoglárvák milliói fejlődhetnek Pestszentlőrinc valaha legszebb parkjában.


Vasárnap ismét kint jártunk a "megújult" Bókay-kertben megnézni, van e már valami pozitív változás? Sajnálattal tapasztaltuk, hogy ugyanolyan lepusztult, mint egy vagy két hete, sőt!
Az általunk csak Gánya tónak elnevezett igénytelen kivitelezésű, izléstelen förmedvényt vastagon benőtte a békanyál, a szürke műanyag vízcsőből kontárkodott "szökőkút" már viccből sem működik. A szúnyog lárvák vidáman fejlődhetnek a posványnak sem alkalmas gusztustalan folyadékban, egyedül az ebihalak tömege élvezi a Városgazda Zrt (szerint) "Jó kezekben" munkáját. A fokozottan balesetveszélyes, védőkorlát nélküli pocsolyát, egy mellmagasságban felhányt vékony műanyag zsinórral vették körbe, mely alatt simán beleeshetnek az önfeledten futkosó gyerek a vízbe.

A kert tele van törmelékkel, sittel, szeméttel, bontási hulladékkal. "Kedvencünk" a nagyon balesetveszélyes helyre elhajított többméteres drótkötél. Fentiek csak ízelítő a Bókay-kertben tapasztalt „kuplerájból”. 
Sajnos továbbra is minősíthetetlen állapotot találtunk, a Városgazda és a bp18 honlap által lódított idilli paradicsomi álomkert helyett.

A Kertben és kerületszerte tapasztalható tűrhetetlen elhanyagoltság ellenére a Városgazda Zrt persze bőkezűen jutalmazza vezetőit. A társaság vezérigazgatója Banyár László a havi 600 ezer forintos fizetésén túl 2011-ben 4,32 millió forint prémium kifizetésben részesült. Hasonlóan busás jövedelemre tettek szert vezető társai is. Dr. Tóth Tibor József és Péntek Tamás a havi 550 ezer forintos fizetésen felül 3 millió 840 ezer illetve 3 millió 520 ezer forint prémium kifizetésben részesültek.
Megérdemeljük őket! (?)

nagyításhoz katt a képekre

Szólj hozzá

fidesz hazugság felelőtlenség alkalmatlanság városüzemeltető hozzánemértés városgazda zrt